Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2011. 15:28h.

Els instituts prefereixen el projecte informàtic de Maragall a Rigau

Més de 500 centres opten per la modalitat de l'any passat i només 83 per la d'enguany

Els instituts prefereixen el projecte informàtic de Maragall a Rigau

Rigau, amb Maragall, durant el traspàs de carteres després del canvi de Govern

El Departament d'Ensenyament va anunciar el passat 9 de juny  la nova política de la conselleria pel que fa a la introducció dels ordinadors als centres públics i concertats. Com en d'altres aspectes, la consellera Rigau va decidir fer marxa enrera amb un projecte posat en marxa pel seu predecessor, Ernest Maragall, -conegut per eduCAT1x1- i tirar endavant el seu propi projete, el nou programa eduCAT 2.0.

Maragall -esperonat per la política de Zapatero en la matèria- pretenia que cada nen tingués un ordinador portàtil i es fessin servir sobretot llibres digitals. La veritat és que el projecte va significar una elevada inversió per adaptar els centres públics a internet i, almenys a Catalunya, els pares havien de pagar la meitat del portàtil, al voltant d'uns 150 euros.

A més, els professors van ensopegar amb la dificultat afegida de controlar a tots els alumnes perquè, en horari lectiu, no naveguessin per la xarxa o xategessin amb altres companys. Per això Rigau va fer un gir de 180 graus amb el retorn dels llibres de paper i l'ús de pissarres digitals, la gran aposta de la conselleria.

Esl instituts havien de decidir llavors si volien continuar figurant en el programa eduCAT1x1 -el de Maragall- o adaptar-se al de Rigau, el nou eduCAT 2.0. Però, segons documentació a la que ha tingut accés e-notícies, "del total de centres eduCAT1x1, hi haurà 506 centres (entre públics i concertats) que participaran en la modalitat A del nou Programa eduCAT 2.0 -es a dir l'antic programa de Maragall Educat 1x1 rebatejat ara pel departament com "modalitat A"- i 83 centres (públics) que ho faran en la modalitat B".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Carme, Torelló, 12/08/2011 - 11:09

Sabeu que suposa tornar enrere? Dir als pares que, tot i que el curs passat van pagar 150 euros per l'ordinador amb la promesa que durant quatre cursos tindrien una despesa de només 30 euros de llibres, ara tornin a pagar els llibres totalment? No expliqueu bé les notícies.

#3 joan, manresa, 11/08/2011 - 18:26

El Casal obre la seba tertulieta desde Morolandina,( Abans Manresa,demá Al-Manresam)..--A la tertulia som tres que tenim fills a l'Ensanyament,professors ,( No mestres) i podem parlar amb criteri.Tot depend de la direcció del centre i els seus propers si son d'un color o d'un altre,entenen oi?

#1 Almogàver, La Sagrera, 10/08/2011 - 17:39

El Senyor Maragall era bon Senyor Conseller, amb encerts i errades, però amb arguments en que defensar els seus criteris, estiguesis o no d'acord. El problema Rigau rau en que l'únic criteri consiteix en retallar i esmenar pàgines, tant si fa calgui o no calgui.