Publicitat
Societat · 26 de Maig de 2015. 17:01h.

Els interns del CIE es queixen d’haver de lliurar el rellotge el dia del seu ingrés

Un jutge prohibeix “la retirada dels seus rellotges i demés efectes personals”

Els interns del CIE es queixen d’haver de lliurar el rellotge el dia del seu ingrés

Una imatge del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona

El magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha denunciat en una interlocutòria que en el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) hi ha “algunes deficiències que exigeixen una resposta judicial a fi de millorar les condicions d'estada dels estrangers internats en dit Centre”:

En el text exposa que “alguns estrangers han manifestat que a l'entrar al CIE es els ocupa el rellotge de polsera i altres efectes personals, els quals els són retornats a la sortida del Centre”, afegint “que en cap lloc del Centre hi ha un rellotge de paret, de tal manera que de vegades perden la noció del temps”.


“També han manifestat que les comunicacions per mitjà dels telèfons fixos són de vegades complicades ja que cal fer cua en certs moments”, ha apuntat el jutge recollint les queixes dels interns.

A més, el magistrat també explica que “en alguna ocasió li ha estat denegada a algun intern la realització de proves mèdiques especials si no tenen targeta sanitària”.

En aquest sentit, el jutge d’instrucció ha prohibit “la retirada als interns dels seus rellotges i altres efectes personals tret que suposin un perill per a la seguretat física del propi intern o d'altres, prohibició que ha de ser de caràcter excepcional”, ha subratllat.

També ha acordat “indicar expressament que a les autoritats sanitàries els competeix l'obligació de realitzar les proves i tractaments mèdics que prescrigui el metge del CIE, tot i que l'intern no tingui targeta sanitària”.

Entre d’altres mesures que ha dictat sobre el CIE hi ha la que fa referència a les cel·les dels interns, assenyalant “que no s'esgoti la capacitat de cada cel·la i que els interns es distribueixin el més àmpliament possible pels diversos mòduls del CIE”.

“També s'acorda que s'habilitin el màxim nombre de dutxes possibles i no es restringeixi en excés el temps destinat a dutxa”, ha afirmat en la interlocutòria.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gonzalo, Barcelona, 27/05/2015 - 01:08

A mi tant s'em doba!!! De fet així els hi podran robar els seus companys d'internament. Ah! no... espera... que aleshores encara ens tocará a nosaltres pagar-l'his un rellotge nou perque alguna ONG dirá que la culpa la tenim nosaltres per racistes...