Publicitat
Societat · 14 de Setembre de 2017. 08:34h.

Els jutges consideren "totalitari" el procés

Comunicat conjunt de les quatre associacions de la magistratura

Els jutges consideren "totalitari" el procés

Les Asociaciones Judiciales, Asociación Profesional de la Magistratura, Asociación Francisco de Vitoria, Jueces y Juezas para la Democracia i Foro Judicial Independiente, han emès un comunicat conjunt en relació amb la situació a Catalunya i el procés sobiranista, que consideren "totalitari".

En aquest sentit subratllen que "l'aprovació pel Parlament de les anomenades llei del Referèndum i llei de Transitorietat Jurídica, suspeses pel Tribunal Constitucional, no té cap eficàcia per alterar el sistema constitucional descrit a situar-se fora del marc que sustenta la seva pròpia autoritat, com recorda el mateix Tribunal".
 
"En conseqüència, les esmentades normes no tenen valor vinculant i el nostre deure, com poder judicial, és no aplicar-les, com tampoc les disposicions reglamentàries o administratives que es puguin derivar d'elles", remarquen.
 
"Una autoritat que conscientment es rebel·la contra la norma constitucional que la legitima, perd el caràcter d'autoritat i no ha de ser obeïda. La desobediència que menysprea les normes jurídiques que protegeixen la dissidència, no és un acte heroic sinó totalitari”, lamenten.
 
"En el desenvolupament de la seva difícil tasca, els jutges i jutgesses que exerceixen la potestat jurisdiccional en la Comunitat Autònoma de Catalunya compten amb tot el suport i cobertura institucional, material i moral del conjunt de la Judicatura espanyola de la qual formen part", conclouen.

39 Comentaris

Publicitat
#20 Jordi br, L'h, 14/09/2017 - 23:25

Pero si fins i tot els ha escrit la declaració l'amiga Soraya. Espanya està mooolt malalta , no s'ha quedat sense defenses però s'i sense democracia

#19 DaniD, Barcelona, 14/09/2017 - 19:07

Sin duda el proceso, que ha sido desde el principio coactivo con los catalanes que no queremos dejar de ser españoles y europeos, se está convirtiendo en un pulso totalitario que puede acabar en un golpe de estado llamado DUI. Si es así, son muy incautos al subestimar la autodefensa en esta España democrática.

#18 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 14/09/2017 - 17:22

Juncker: ‘Si guanya el sí a la independència de Catalunya ho respectarem’
També diu que Catalunya no podria accedir a la Unió Europea de seguida i que hauria de seguir el procediment habitual.

Pobra Espanya...

#18.1 Alejandro, Barcelona, 15/09/2017 - 08:51

#18Jordi.

por una vez en tu vida sé noble( si es que puedes) y di la noticia entera, no sesgada: Juncker ha manifestado que respetaría el resultado SI FUESE UN REFERÉNDUM PACTADO Y LEGAL. Si fuese pactado y legal no solo lo respetaría Juncker, sino todo el mundo. Es lo que os pierde: que sois embusteros y manipuladores.

#17 pelaez, Barna.Spain, 14/09/2017 - 14:29

Ante las dudas generadas,la portavoz de los USA ha comentado que recavara mas informacion (in situ)sobre el ''prusses'' en un proximo viaje del presidente a Sudamerica


#16 pepe.----, andorra, 14/09/2017 - 14:26

joer, muy grave debe ser todo esto cuando todas las asociaciones de fiscales, q normalmente están q se pegan, se han unido todos para hacer una declaración conjunta.

#16.1 Jordi Br, L'h, 14/09/2017 - 23:28

Por Ejpaña!!!!! Y ahora dime que no existe el ultranacionalismo español. Si quieres me contestas en una frase que incluya las palabras: pico de oro, carlistas, oligarquia, cínicos y bemoles. Creo que no me dejo ninguna