Publicitat
Societat · 19 de Setembre de 2012. 14:31h.

Els jutges de BCN diuen prou

Critiquen "l'abandonament" del Ministeri de Justícia i no descarten "mesures i actes de protesta"

Els jutges de BCN diuen prou

Ciutat de la Justícia

La degana dels jutges de Barcelona, Maria Josep Feliu, ha convocat una junta general de jutges de Barcelona, que tindrà lloc el divendres a la Ciutat Judicial, on s'abordarà "el malestar" de la carrera judicial "a causa de l'absència de voluntat política per a la modernització del sistema judicial espanyol" i "l'abandonament de l'Administració de Justícia a Espanya ".
 
Els jutges de Barcelona -que se sumen a altres jutjats espanyols en aquesta petició- han anunciat avui que convocaran una altra junta per a l'octubre, en què no descarten emprendre "mesures i actes de protesta" si no se'ls escolta.
 
Els barcelonins s'adhereixen així al comunicat de queixa que van exposar dilluns -per primera vegada de manera conjunta-, les set associacions de jutges i fiscals existents, en un fet històric ja que han deixat de banda les seves diferències de tarannà progressista i conservador. En ell, les set associacions criticaven "les mesures econòmiques i legislatives" impulsades pel Govern, "el veritable objecte és el desmantellament del poder judicial, atacant a la independència dels jutges i la imparcialitat dels fiscals". Responien així a la intenció del ministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, d'emprendre un pla d'austeritat al CGPJ que inclou reduir les seves competències en els nomenaments i un major control en retribucions i dietes. A la nota, no descartaven emprendre "aturades parcials, concentracions, limitació d'assenyalaments, inclosa, si s'escau, la vaga". Aquesta seria també una situació històrica ja que, si es porta a terme, afectaria tant a jutges com a fiscals. Ara, els jutges de Barcelona se subscriuen a aquest comunicat.
 
Quan acabi la junta de jutges de Barcelona de divendres, l'acta serà remesa al CGPJ, "així com a les instàncies internacionals oportunes per tal de deixar constància la situació d'abandonament en què es troba l'Administració de Justícia a Espanya", segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 19/09/2012 - 15:47

Al catalanismo nunca le ha gustado la idea de que la Justicia funcione. Seria peligroso para ellos. Con la independencia se tomaran las medidas adecuadas para que solo impartan justicia jueces de probado catalanismo con nivel D de catalán. Todo dirigido por el honorable MIllet, claro está.

#1.1 Korotkov, Picamoixons, 19/09/2012 - 20:40

millet o ????? ?