Societat · 17 de Març de 2014. 14:23h.

"Els jutges no fem política"

La magistrada Mercè Pigem discrepa de Carlos Lesmes perquè fa una “interpretació rígida” de la Constitució

"Els jutges no fem política"

Mercè Pigem

La vocal del Consell General del Poder Judicial, Mercè Pigem, ha afirmat que “els jutges no fem política” i ha discrepat de l’opinió del seu president Carlos Lesmes per assegurar que el procés català no té cabuda a la Constitució.

"Jo no puc subscriure la interpretació rígida que fa Carlos Lesmes, el president del CGPJ”, ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3. “És una interpretació rígida, pètria" de la Carta Magna, ha argumentat Pigem, "i jo crec en el principi democràtic" és a dir "que per sobre de tot hi ha la voluntat de la ciutadania, i per sobre d'ella hi ha les lleis i les constitucions”.

La magistrada, que fa tres mesos que forma part del CGPJ a suggeriment de CiU, creu que la Constitució és fruit del consens i havia de servir perquè tothom se sentís protegit, però "en el moment en què això s'exhibeix com una forma pètria i d'uns contra altres és que alguna cosa està fallant".

"La Constitució, quan parla de drets fonamentals, diu que s'han d'interpretar d'acord amb els convenis internacionals que ha ratificat Espanya, on es preveu el dret de autodeterminació dels pobles", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Senten, barcelona, 18/03/2014 - 09:52

Si los militares deben estar calladitos, tanto o mas los jueces.....que ya sufrimos sus interpretaciones personales en las sentencias que emiten.
De tanto sentenciar, acaban creyéndose con autoridad en cualquier aspecto de la vida, y por si fuera poco, si apoyan a algún político, entonces Amén.

#19 Kropotkin, Vic, 17/03/2014 - 23:37

Los estelados tienen un morro que se lo pisan. Aparte de los 30 jueces estelados, ¿no era esta misma señora diputada por CDC en Madrid? ¿A que juega esta gente?

#18 Digo yo, BCN, 17/03/2014 - 22:11

Que se lo diga a los 30 jueces que firmaron el manifiesto proindependentista.

#17 zampador, Valladolid, 17/03/2014 - 20:58

Las Constituciones solo se pueden interpretar en el sentido recto sin interpretaciones retorcidas, ni petreo ni petrea, y lo debería de saber esta seño. Básicamente porque si no sería un timo para los ciudadanos, que es lo que quiere hacer esta, timarnos en nombre de la democracia, que simpatica

#16 luzbell, barcelona, 17/03/2014 - 18:53

vale pero al final de mes a cobrar de todos los españoles, mas dietas y los desplazamientos ; si uno no esta de acuerdo con lo que dice el presidente del consejo se coge la maleta y se va.