Societat · 15 de Juny de 2021. 19:26h.

Els jutges repliquen Colau

Denuncien la "incapacitat manifesta" dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona

Els jutges repliquen Colau

El magistrat Roberto García Cenicero, coordinador dels jutjats de primera instància de Barcelona, creu "absolutament injust" que se'ls culpi dels desnonaments de persones vulnerables quan hi ha una "incapacitat manifesta de tots els serveis socials" per garantir un habitatge en aquests casos.

García assegura que la moratòria als desnonaments aprovada pel Govern arran de la pandèmia "s'està aplicant com toca", després que ahir se suïcidés al barri de Sants un home que anava a ser desnonat per no pagar el lloguer, malgrat que els informes de serveis socials acreditaven la seva vulnerabilitat. Arran d'aquest cas, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit als jutjats que revisin els criteris amb els que decideixen aplicar la moratòria vigent per a desnonaments de persones vulnerables.

Colau va criticar que "el jutge va decidir no aplicar la moratòria i seguir endavant amb el desallotjament". "És una decisió que no compartim ni entenem, i fins a l'últim moment els serveis municipals han intentat intervenir per frenar el desnonament. És una mort que no s'hauria d'haver produït", va sentenciae en un missatge a través de Facebook.

Segons l'opinió de García Cenicero, els jutges de primera instància estan fent una "anàlisi ponderada" de cada un dels casos, el que els obliga a estar permanentment "gairebé de guàrdia", i estan aplicant suspensions "de manera generalitzada" a llogaters que no poden pagar el lloguer si els informes conclouen que estan en situació vulnerable.

Revela que entre els jutges "molesta" que "certs líders polítics estiguin recriminant l'actuació dels jutjats" quan són el legislatiu i l'executiu els que han de garantir els mitjans perquè es pugui procurar una solució de l'habitatge als afectats.

Segons el magistrat, la resposta dels serveis socials davant els casos de persones que al·leguen vulnerabilitat són "intents de mediació o de recomanació de la suspensió del llançament, però aquesta no és la solució, sinó donar una cobertura" als afectats.

"Ens hem acostumat al fet que la seva funció és només intervenir, però no n'hi ha prou amb la mediació", afegeix García Cenicero, que adverteix que els serveis socials "no solen donar una resposta ràpida" i que hi ha "llistes d'espera d'anys per concedir habitatge social".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Ojotuerto, Calafell tab, 16/06/2021 - 10:45

Vivienda Social????? Eso es Franquismo!!!!!!!!

#11 recordad 6 y 7 de septiembre, no secesionista represaliado, 16/06/2021 - 10:02

supongo que las críticas a los jueces, además para justificar su penosa gestión, son un torpe intento de congraciarse con esa escalera al poder que utilizó, la Plataforma anti-hipotecas

da pena, y miedo, ver la pobreza intelectual y el totalitarismo de ella y sus acólitos, y los efectos terribles sobre la ciudad y sus ciudadanos

#10 Dado Esteller, Badalona, 16/06/2021 - 05:20

de la vivienda o dimitan.
No prometan, juren, por su honor y conciencia, por imperativo legal, por Snoopy, lo que no pueden solventar.
Eso es mentir pura y llamamente.
Y si hunden la economía de mercado ¿Quién pagara sus emolumentos de toda la casta? Si Ada, desde hace ya algún que otro quinquenio UP, Bcn en Comú, Mareas etc,,,sois casta.

#9 Dado Esteller, Badalona, 16/06/2021 - 05:18

que ella y gran parte de la clase política, son intelectuales, super bien formados en políticas realistas al alimón de experiencia. Oyentas o telespectadoras y oyentes y telespectadores, posiblemente no se den cuenta, que tanta palabra biensonante posiblemente esconden una o un ignorante.
Dicho todo lo anterior, menos hablar y solucionen el tema

#8 Dado Esteller, Badalona, 16/06/2021 - 05:15

abolengo, de o conmigo o contra mi.
Al final dirán que vivían mejor contra las derechas que estando gobernando, porque los demás no de le dejan competencias, cuando eso es falso: Ada como Alcaldesa Mayor del Reino, tiene competencias tasadas, no venga con rollos, sermones y palabras biensonantes que hacen que los que apenas tengan cultura piensen