Publicitat
Societat · 16 de Desembre de 2011. 16:20h.

Els Mossos carreguen contra universitaris a Girona

Els manifestants pretenien boicotejar un acte de Mas en el 20è aniversari de la UdG

Els Mossos carreguen contra universitaris a Girona

Una imatge de la càrrega dels mossos. (Foto: TV3)

Els Mossos d'Esquadra han carregat contra estudiantes de la Universitat de Girona (UdG) que pretenien boicotejar un acte institucional del president Artur Mas durant la celebració del 20è aniversari del centre. L'actuació policial ha finalitzat amb una desena de persones contusionades i tres detinguts.

Uns 300 estudiants s'havien concentrat davant l'esglèsia de Sant Domènec, en l'antiga seu de la universitat, i també al claustre de la Facultat de Lletres, contigu a a l'esglèsia on Mas ha entrat per la porta del darrere.

Després de cridar consignes contra les retallades, uns 50 estudiants han entrat al claustre i han fet intenció de fer el mateix a l'esglèsia on se celebrava l'acte. Arribats a aquest punt, els agents antiavalots de la policia de la Generalitat han carregat.

La concentració havia estat convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). A banda de cridar en favor de la universitat pública i en contra de les retallades, també s'han sentit crits de "Mas, a la cambra de gas" i "menys policia i més educació".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Terraxa, Terrassa, 18/12/2011 - 11:48

Un boicot es fa no anant-hi. I aquest no era el cas.
El que va passar va ser que determinats alumnes pretenien IMPEDIR que d'altres poguessin assistir a la conferència.
És a dir, unes persones estaven coartant il·legítimament els drets d'unes altres.
Però de boicotejar, res.

#14 Jordi , Girona, 18/12/2011 - 07:49

El tema dels mossos ferits no és cert. És una manera com una altra de justificar l'actuació. Per altra banda, i veient com actuaven, és molt probable que fós la primera vegada que trepitjaven una universitat i, potser, fins i tot, un centre educatiu que no fós la seva acadèmia.

#12 Pep , Sabadell, 16/12/2011 - 22:39

Neu votan CiU !!!
El govern dels millors donan pals !!!

#10 Angela, Mataró, 16/12/2011 - 21:17

Això Adam Alonso del PP de Mataró mai ho hauria permés, amb ell al capdavant d'interior els mossos tornarien a tenir el prestigi que ha de tenir la policia catalana. Cal promocionar aquest noi dins del seu partit a càrrec rellevants.

#9 amantegui, Girona, 16/12/2011 - 19:33

Pq hi ha taants comentarios PRO CIU a e noticies? jo he sigut a la UDG i la actuacio dels mossos ha sigut clarament desproporcionada.