Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2016. 10:20h.

Els Mossos denuncien un home per abocar conills morts a contenidors d’escombraries

En total més de 800 exemplars morts

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Central van denunciar la setmana passada, un home, de 70 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calaf, com a presumpte autor d’una infracció administrativa, per la mala gestió de residus derivats de l’activitat productiva d’una granja de conills.
 
La investigació es va iniciar el passat 27 d’octubre quan els mossos van tenir coneixement, per part del vigilant municipal de Calaf (Anoia), que s’havia localitzat conills morts en contenidors d’escombraries de Calaf.
 
Les primeres gestions dutes a terme per part dels investigadors van permetre esbrinar que la primera troballa de conills morts datava del passat 23 de març de 2015, i a partir d’aquí, aquest fet es va anar repetint puntualment al llarg de l’any.
 
Després de parlar amb diversos veïns de la població, els mossos van esbrinar que l’autor dels abocaments possiblement era un veí de la població que tenia una granja de conills a Sant Martí Sesgueioles (Anoia).
 
Diversos testimonis havien vist com el propietari de la granja llançava els conills en diferents contenidors que estaven en el trajecte que l’autor feia des de la granja al seu domicili particular
 
Els mossos van esbrinar que en l’últim any la granja va patir una alta mortalitat de conills i quan els contenidors d’aquesta estaven plens, el propietari posava els conills morts en bosses i els llançava als contenidors d’escombraries de Calaf.
 
Al llarg de la investigació es van arribar a trobar més de 800 conills morts en diferents contenidors.
 
Finalment, la setmana passada es van concloure les investigacions amb la denúncia al propietari de la granja per infringir la legislació vigent en abocar de manera irregular els animals morts que eren baixa en la seva explotació.
 
Els animals que són baixa a les explotacions ramaderes poden suposar un risc de difusió de malalties, d’aquí la importància d’una retirada adequada dels cadàvers i la seva correcta gestió implica una mesura efectiva per controlar i reduir aquest risc.
 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 olemundo, gava, 27/01/2016 - 16:24

Le estará bien empleada la sanción por perezoso, no cuesta tanto enterrarlos en su propio terreno, con un metro y pico de profundidad ya basta.

#1 Torosentado, Barcelona, 24/01/2016 - 20:05

Espero que se le aplique la ley y le cierren la explotación ganadera, su licencia y como enemigo de la higiene pública le multen por poner en peligro la sanidad del pueblo.