Publicitat
Societat · 29 d'Octubre de 2012. 20:17h.

Els Mossos desarticulen una banda d'armenis i el jutge els deixa en llibertat

Es dedicaven a la comissió de furts en tot tipus de botigues de l'Àrea Metropolitana

Els Mossos desarticulen una banda d'armenis i el jutge els deixa en llibertat

Una imatge d'alguns dels detinguts, distribuïda per Mossos d'Esquadra

El jutjat d'Instrucció de guàrdia de Cerdanyola ha posat en llibertat provisional amb càrrecs els 21 integrants d'"un grup criminal d'armenis molt actiu que furtava tot tipus d'objectes de botigues de l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Segons la policia de la Generalitat, agents de la comissaria de Cerdanyola han detingut "21 persones pels delictes de pertinença a organització i grup criminal, tinença d’armes, furt i receptació".

Mossos d'Esquadra ha assenyalat que el grup "actuava en tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, furtant a l’interior d’establiments comercials per posteriorment revendre grans quantitats d’objectes sostrets des de diferents domicilis, que havien destinat com a espais per emmagatzemar el material robat".

"El grup disposava d’una gran mobilitat en el territori, desplaçant-se per tota la demarcació de Barcelona. Els investigadors van poder constatar com aquestes persones feien dels furts i de la venda del material sostret el seu modus vivendi", han insistit.

La policia catalana ha remarcat que "els membres d’aquest grup, que mantenen vincles familiars entre ells, portaven instruments, com ara alicates, per inutilitzar els sistemes d’alarma dels productes, així com bosses folrades amb paper l’alumini per tal d’anul·lar els sistemes de protecció dels comerços saquejats".

També ha afirmat que "en l’operació es va comissar una gran quantitat de productes de drogueria, alimentació i roba, aparells d’electrònica i joies d’or, i aproximadament 10.000 euros en efectiu. En un dels domicilis investigats es va localitzar una arma de foc i una màscara. Per aquest motiu, els investigadors no descarten la implicació del grup en robatoris de tipus violent", han afegit.

Entre tots els detinguts acumulen 78 antecedents policials. A més, a set dels detinguts se'ls ha obert un expedient d'expulsió per la seva "possible situació irregular a Espanya".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 pere, Girona, 30/10/2012 - 20:35

Tenim un problema amb la justicia i els jutges que la composen els quals viuen en una dimensió particular que no els afecta en res, el fet de deixar una banda perillosa al carrer. Què hagués passat si algun d'aquests jutges hagués estat víctima d'aquesta banda? Codi discipliniari judicial ja!

#9 Pep, 08018 BCN, 30/10/2012 - 11:55

Ja és de domini públic que la justícia espanyola desgraciadament ja està en mans de les màfies xineses i també d'altres països de l'Est.

#8 patrulles urbanes, Sabadell, 30/10/2012 - 09:10

Que facin patrulles urbanes, ja veuras tu, potser els deixaran anar però amb les cames trencades.

#7 luis, barcelona, 30/10/2012 - 08:10

Pues en las informaciones que dan en las tv, solo dicen que los HAN PILLAO, y no que los HAYAN SOLTAO
Les debe dar VERGUENZA DECIRLO

#6 mesalina, Gava, 29/10/2012 - 22:37

No es una banda d'armenis. Es una banda de delinqüents. el fet que siguin armenis o suecs és secundari. El fet que els jutges deixin en llibertat a delinqüents agafats in fraganti, és un problema de la justicia, que res te a veure amb la nacionalitat dels delinqüents. Barrejar les dos coses no es bo

#6.1 Séneca, Barcelona, 30/10/2012 - 10:41

No. S'ha de saber la procedència per tal de dimensionar exactament el perill que comporta haver obert les portes a tothom, sobre tot els extracomunitaris, siguin cristians (els armenis) o musulmans o el que sigui. És la condició i cultura del seu país d'origen la que marca els comportaments.