Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2015. 10:05h.

Els Mossos d’Esquadra instrueixen 38 denúncies durant el 2014 per casos d’homofòbia

En aplicació de Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals

La Policia de la Generalitat treballa per la prevenció de conductes discriminatòries en diferents àmbits com el racisme, l’aporofòbia, les discapacitats i l’homofòbia amb l’objectiu de garantir i protegir els drets de les persones més vulnerables i amb risc d’exclusió social. En l’àmbit de l’homofòbia, els Mossos d’Esquadra han instruït al llarg de l’any 2014 un total de 38 denúncies, la qual cosa representa un 12,6 per cent del total dels casos investigats per delictes i faltes envers l’odi i la discriminació. Respecte l’any anterior, s’han denunciat vuit casos menys.
 
Barcelona és la demarcació on s’han registrat més casos, amb 26 investigacions obertes, seguida de Girona, amb 5 casos, de Tarragona, amb 4, i de Lleida, amb 3 fets denunciats.
 
Amb l’aprovació, el passat mes d’octubre, de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, els Mossos d’Esquadra han promogut diverses jornades de formació adreçades als caps de les Oficines d’Atenció al Ciutadà de tota Catalunya, on hi ha participat el fiscal especial de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, Miquel Angel Aguilar. Així mateix, els mossos han adequat el seu sistema informàtic a la recollida d’actes administratives motivades per l’odi o la discriminació i han publicat al portal informàtic de les Oficines d’Atenció al Ciutadà quins han de ser els indicadors d’una denúncia motivada per aquests supòsits.
 
En l’àmbit preventiu, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra participa activament en jornades i taules rodones on es tracten temes relacionats amb conductes discriminatòries. Aquesta tarda, el responsable de Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, l’inspector Albert Oliva, intervindrà en una jornada contra l’homofòbia organitzada pel Futbol Club Barcelona, on hi participen a més de directius del Barça, el fiscal Miquel Angel Aguilar.
 
Així mateix, s’han incrementat les relacions amb els diferents col·lectius de ser víctimes d’un delicte d’odi i discriminació amb l’objectiu de generar confiança i s’han difós consells de seguretat, tant preventius com informatius, destinats al col·lectiu  LGTB. També s’ha establert una línia de contacte directe a través d’una adreça de correu electrònica específica  (mossos.delictes.odi@gencat.cat) on poder adreçar i gestionar totes aquelles qüestions o dubtes  que poden generar desconfiança, incerteses i inseguretat. En aquest sentit, el cos de Mossos d’Esquadra, com a una policia propera i sensibilitzada en delictes d’odi i discriminació, pretén que sigui una eina de comunicació àgil, que respongui dubtes i que serveixi d’orientació davant una possible denúncia. Cal destacar que es responen totes les consultes garantint la confidencialitat de l’interlocutor. Fins al moment s’han gestionat un total de 35 peticions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat