Societat · 18 de Març de 2009. 07:24h.

Els Mossos, en plena acció

Corredisses a la plaça Universitat pel desallotjament d'estudiants

Els Mossos, en plena acció

Mossos en plena càrrega

Els Mossos d'Esquadra han carregat contra estudiants al centre de Barcelona, després de desallotjar l'edici del rectorat de la Universitat de Barcelona. Durant les càrregues que s'han produït en altres indrets del centre, per on ha derivat la posterior manifestació d'estudiants, han resultat ferits alguns periodistes. Han estat ateses per diferents cops unes vint persones. El rectorat estava ocupat des del passat mes de novembre per a protestar contra el Pla Bolonya. El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha confirmat a RAC1 que “jo vaig trucar a la Conselleria d'Interior”, pel desallotjament d’estudiants. Hi ha hagut 18 detinguts. El sindicat de periodistes (SPC) ha denunciat que l'actuació policial "ha deixat contusionats" a alguns fotògrafs de premsa, entre ells els de l'agència EFE, El Periódico, El Punt i ADN.

La mesura es produeix després que també fossin desallotjats recentment els de la Universitat Pompeu Fabra. El rector, Josep Joan Moreso, va afirmar dilluns passat en la seva presa de possessió que hi havia estudiants amb comportaments "autoritaris". El president de la Generalitat, José Montilla, va patir durant la seva visita a aquest centre una escridassada i problemes de seguretat per part d'alguns estudiants. Els tancaments en diferents centres universitaris van començar el passat mes de novembre i, en els que encara romanien tancats, el conflicte continuava bloquejat.

Veure vídeo

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 David, matadepera, 19/03/2009 - 09:39

Ara ja sabem a on han anat a parar els guardies civils i policies nazionals quan van entrar als Mossos...

#26 joan, Lloret de Mar, 19/03/2009 - 09:39


Carrega correcta i els periodistes han d-anar identificats i si es posen a 20 centimetres del policia i el manifestant violent es normal que rebi tambe.

#25 Torracollons, BCN, 19/03/2009 - 09:38

Tan d'enrenou per 4 okupas perroflauta mig marietas... ai ai que m'han pegat els mossos... marikons!!! :DDD
Si no voleu estudiar... a fer carreteres a pic i pala!!! colla de ganduls i mortdegana!!! juassssssssssssssss

#24 Joan, Lloret de Mar, 19/03/2009 - 09:37

Jo a la televisio nomes he vist una carrega correcte i les porres dels policies nomes pegaven a la part baixa i no a la cara ni al cos. Crec que ha estat una carrega del tot correcte. Els periodistes molts no anaven identificats i es posave a 20 centimet

#23 Robert Cassanyes, manlleu, 19/03/2009 - 09:17

La policia (com a activitat, en general, no és específic de la catalana) ho fa molt bé, però massa sovint confon ciutadà i delinqüent, que no mereixen el mateix tracte.