Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2019. 10:39h.

Els Mossos es preparen per a la sentència

Compren gas pebre per dissoldre manifestacions

Els Mossos es preparen per a la sentència

Els Mossos d'Esquadra es preparen per a la resposta a la sentència del procés, que consistirà en més policies i nou material antiavalots. Els agents de la Brigada Mòbil es plantegen fer servir gas pebre per primera vegada aquesta tardor per dispersar manifestacions quan hi hagi aldarulls.

La policia catalana ja disposava des de fa anys d'aquest material antidisturbis, tècnicament anomenat gas OC, però fins ara no l'havien utilitzat. Aquest gas es dispara amb un esprai a una distància de metre i mig i no amb una pistola, és unidireccional, és a dir, es dirigeix a una persona en concret, i els efectes duren uns 20 minuts.

Segons els Mossos, és una mesura dissuasiva, més efectiva i menys lesiva que altres com les càrregues policials en moments de molta tensió, i que és utilitzada per les policies d'altres països europeus. Si s'empra aquesta mesura, haurà de ser autoritzada pels comandaments del CECOR, i abans s'avisarà per megafonia als manifestants.

L'altra mesura que preveuen els Mossos són unes tanques específiques, de metre i mig i de gran pes, de manera que els manifestants no les podran enderrocar. Els Mossos ja han contactat amb una empresa, que s'ha compromès a col·locar-les en menys de 24 hores per protegir edificis on puguin produir-se aldarulls, com ha passat en diverses ocasions a la Delegació del Govern a Catalunya, un lloc que no es descarta com a possible escenari de disturbis.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 gurguri, barcelona, 21/09/2019 - 20:35

Los Mossos son la única referencia de ayuda y apoyo que nos queda a los que siendo catalanes no somos independentistas.TORRA apoya a los violentos CDR yprovoca a jueces y fiscales.Cobra mucho por no hacer nada, si hace algo hundir el pais.

#6.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 22/09/2019 - 21:18

Pues vas bien si te fias que los Mossos hagan cumplir la ley y mantener el orden, sino mira el 1O

#5 Argonauta, Argos, 21/09/2019 - 12:31

Y Torra llamando a la rebelion... esquizofrenico.

#4 Rasca, Castelldefels , 21/09/2019 - 12:13

Simplemente aplicar la ley ,sobretodo mano dura contra la gentuza que quiera meter follón. Si los mossos no se ven capacitados para poner orden que actué la guardia civil y la policía nacional.

#3 Robertwalser74, Barcelona, 21/09/2019 - 12:11

Mà dura!

#2 pere m., sabadell, 21/09/2019 - 12:05

ningu te sentit del ridicul i li fa vergonya la situacio social actual i dramatica on ho tenim tot parat amb gent patint de debo per problemes REALS i dia si dia tambe patint per numerets de la gent amb la panxa plena?

#2.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 22/09/2019 - 03:49

Quins problemes son estos? Cho visc molt bé.