Publicitat
Societat · 16 de Setembre de 2018. 10:34h.

Els Mossos es van arrenglerar amb el procés

La Policia de la Generalitat informava al Govern de les actuacions de la Guàrdia Civil

Els Mossos es van arrenglerar amb el procés

Comandaments dels Mossos, en una imatge d'arxiu

Els Mossos d'Esquadra van alertar el Govern de les accions de la Guàrdia Civil per aturar l'1-O, segons informen aquest diumenge El Mundo i El Periódico de Catalunya. D'acord amb aquestes informacions, als càrrecs de la Generalitat van rebre “informació crucial” sobre els moviments que preveia efectuar l'Estat contra el referèndum.

El Mundo assegura que la Guàrdia Civil ha acreditat que l'exmajor de la Policia de la Generalitat, Josep Lluís Trapero, “informava de forma puntual i detalladament als responsables polítics dels Mossos de totes aquelles decisions que, en el marc de les reunions de coordinació, es duien a terme amb la finalitat d'evitar el referèndum”. “D'aquesta manera posava en mans d'aquells que formaven part de l'aparell organitzador informació crucial que era utilitzada per establir contramesures”, afegeix el rotatiu.

El diari també explica que els Mossos sabien que els organitzadors del referèndum anaven a ocupar els col·legis el 28 i 29 de setembre, però que la consigna era “no desallotjar el centre sota cap concepte fins a la finalització de la votació l'1 d'octubre”. La Guàrdia Civil, segons El Mundo, conclou que el dispositiu de la Policia de la Generalitat “aparentava fer complir el mandat del TSJC per, amb posterioritat, poder justificar la seva permissivitat cap als organitzadors del referèndum”.

Per la seva banda, El Periódico afirma que l'exsecretari general d'Interior, César Puig, va enviar el 19 de setembre quatre correus electrònics al secretari general d'Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, per explicar-li el que estava succeint a l'empresa de missatgeria Unipost.

La informació que va facilitar el llavors alt càrrec del Govern va ser “un reenviament del part d'incidències” elaborat “pel cap de torn de la sala central de comandament de la prefectura de la policia situada al carrer de Bolívia, 30-32 de Barcelona, estant signada pel subinspector Josep Lluís Guerrero López”.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#41 Quién los vio y quién los ve, Barcelona, 18/09/2018 - 14:55

Mossos !!!!!!! que bajo habéis caído.

#40 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/09/2018 - 17:18

Se alinearon con el proceso de la misma forma que este domingo pasado se alinearon contra la libertad de expresión, ayudando a los CDR (Comandos De Represión) a cortar las calles para bloquear la manifestación por la libertad lingüística.

#39 antifaz, Barcelona, 17/09/2018 - 16:03

La mitad de esos "cuelga-medallas" no ha patrullado en la calle en su vida. ¿No sé de donde han sacado méritos para tanta condecoración? parecen arboles de navidad.

#38 Agustin, Barcelona, 17/09/2018 - 12:41

Cuanta medalla para tan poco policía...

#37 OVNI, ELX, 17/09/2018 - 10:09

José María Garcia Margallo sobre en Borrell...

"Bórrelo [sic] ha cometido dos errores: abogar por la liberación de los presos separatistas, atentando contra el principio de independencia judicial y reconocer a Cataluña como nación, lo que puede abrir la puerta a la reclamación de un referéndum por la independencia"