Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2018. 17:41h.

Els Mossos es van entrevistar amb la CIA abans dels atemptats

Tres comandaments van viatjar a Washington, segons El Confidencial

Els Mossos es van entrevistar amb la CIA abans dels atemptats

Carles Puidemont, Josep Lluís Trapero i Joaquim Forn, durant una roda de premsa porterior al 17-A

Tres alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra es van reunir a EUA amb agents de la CIA el 12 de juny del 2017 per rebre “més detalls” sobre “possibles atemptats” a Barcelona, segons ha revelat aquest dilluns El Confidencial.

El digital informa que el llavors majors de la Policia de la Generalitat, Josep Lluís Trapero, va enviar a Washington el comissari en cap d'Informació, Manel Castellví; l'inspector Lluís Paradell; i el sargent Daniel Canals “uns dies després de rebre l'avís dels nord-americans” sobre un possible atac a la capital catalana. El Confidencial afirma que “els tres van tornar en el vuelo UA-140, que va sortir a les 17:45 de l'aeroport Dulles International de Washigton, i van aterrar a El Prat a les 07:45 del 16 de juny”.

El diari també informa que la policia de la localitat belga de Vilvoorde “havia alertat els Mossos de les seves sospites per la radicalització de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i els seus més que probables vincles amb terroristes”. Segons el digital aquesta informació va ser rebuda l'any 2016 pel cap de la unitat d'Anàlisis Estratègic de la Comissaria General d'Informació, Daniel Canals.

Per la seva banda, El Periódico de Catalunya explica aquest dilluns que la Policia Nacional va interceptar una furgoneta dels Mossos que transportava, entre altres documents, la nota de la CIA que alertava sobre el risc d'un atemptat a Barcelona. Aquella alerta, que va ser publicada pel rotatiu el 31 d'agost del 2017, però el Govern i el major de la Polícia de la Generalitat van negar la seva existència.

El llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que “no existeix cap contacte” entre els Mossos d'Esquadra i les agències d'intel·ligència internacional. L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, va asseverar que la informació d'El Periódico era “absolutament falsa” i que tenia “intencionalitat polítiques”, en al·lusió al procés.

L'exmajor de la Policia de la Generalitat, Josep Lluís Trapero, va comparèixer en roda de premsa el mateix dia que el diari va publicar l'avís de la CIA per carregar contra el rotatiu, el seu director i un dels seus periodistes.“Els Mossos d’Esquadra es dediquen a gestionar la seguretat i aquest diari a desprestigiar els Mossos d’Esquadra”, va asseverar Trapero.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 OBIS, Valencia, 14/08/2018 - 14:47

Si publica una noticia en la lengua de Cervantes,
se dice «Mozos de Escuadra»
y no «Mossos d'Esquadra»

#18 Ramon, Terrassa, 14/08/2018 - 07:44

Los mozas (seamos políticamente correctos) estaban muy ocupados por aquellas fechas custodiando Tupperwares..

#17 Alejandro, Barcelona, 14/08/2018 - 04:02

Con la de veces que desde aquí muchos indepen fanáticos han insultado y acusado al gobierno por según ellos, no avisar a la Gene de los avisos que dio los EEUU! Ahora resulta que los mossos hasta fueron a EEUU para hablar con la CIA después de haber recibido el aviso de atentado terrorista. No hay ni un gramo de vergüenza entre el independentismo

#17.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/08/2018 - 18:06

Pues no la tienen, no. Recuerdo que algunos se llenaron la boca con insultos y descalificaciones hacia cualquiera que se atrevía a dudar de los infalibles Mossos. En cambio, ahora no los veo por aquí.

#16 Pepet, Sabadell, 13/08/2018 - 21:55

Això s'hauria de publicar a tots els mitjans d'Europa!
El País els importa RES; només es tracte d'una colla de miserables vividors.
A veure el dia que el Poble retorna al seny.

#16.1 Chris, Lleida, 13/08/2018 - 23:49

Bàsicament, volíen demostrar al món la efectivitat dels cossos de policía catalans, i en aquest sentit van tallar relacions amb la cooperació amb els altres grups de policía operatius al país. Volíen èxit exclusiu per encarregar-se sols de la tasca, davant dels medis internacionals. Un fet més vomitiú que repartir medalles als mossos pel 17A

#15 Purria Separata, Mollerussa, 13/08/2018 - 21:49

También se les "olvidó" este "detalle" en el informe?