Publicitat
Societat · 10 d'Octubre de 2019. 17:14h.

"Els Mossos estan farts de la politització del cos"

Entrevista a un 'patruller' dels destinats a Barcelona

"Els Mossos estan farts de la politització del cos"

Un agent del cos de Mossos d'Esquadra destinat a Barcelona ha reconegut que la majoria d'agents "estan farts de la politització del cos" i ha destacat que els agents "ens devem a la normativa", en una entrevista a e-notícies. L'agent, que realitza tasques de seguretat ciutadana i es manté en l'anonimat, també ha explicat a aquest digital el "desànim" dels agents pel que fa a les condicions laborals i ha reclamat l'equiparació salarial amb els Bombers.

"De forma majoritària els mossos estan farts de la politització del cos. La gent està cansada, la gent vol fer la seva feina com a policia professional" ha admès el mosso.

L'agent, preguntat sobre el paper del cos policial durant la jornada de l'1-O de 2017, ha manifestat que dins del cos "cadascú té la seva ideologia, però tenim molt clar que el que hem de fer és el que ens marca la normativa". "Nosaltres som funcionaris i ens devem a la normativa que hi ha" ha recalcat.

El policia ha destacat la importància de conèixer bé l'indret on els agents fan el servei de cara a trobar la millor resolució de possibles conflictes. "Crec que el fet que poguéssim treballar els policies sense tenir cap mena de condició (sigui Guàrdia Civil, Policia local, Nacional o Mossos), és important, perquè tots sabem el que és la seguretat ciutadana i tots hem de tenir la capacitat que d'obtenir la millor solució en aquell moment perquè tu ets d'allà". "Quan vénen de fora a donar indicacions, això no és bo, però no dic de fora de Catalunya, parlo pròpiament de Catalunya" ha explicat.

El mosso ha posat de manifest el "desànim" existent dins del cos policial per culpa de les condicions laborals i les mancances en efectius materials. "La problemàtica bàsica dels Mossos en l'actualitat és el desànim, de condicions laborals. Per exemple, a Barcelona, la manca d'efectius. La problemàtica de no tenir una estabilitat dins de Barcelona per la generalització de les places" ha lamentat.

"També en efectius materials: tenim un uniforme dels anys noranta, són prehistòrics, quan la resta de cossos tenen els seus uniformes actualitzats" ha indicat. L'agent també ha reclamat l'equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat i ha lamentat que encara no s'hagi dut a terme. "Els Mossos, en tot moment, amb el govern que sigui, ens trobem amb la mateixa situació" ha dit.

"Nosaltres tenim coneixement del territori i hem après això a l'escola de policia, i el que fem és això, intentar mediar. El concepte de la Policia de Mossos d'Esquadra és un concepte d'una policia anglesa o la del Canadà. Però per la manca d'efectius a la ciutat de Barcelona el cos de Mossos actua a requeriment, no fa una activitat preventiva, que és el nostre model" ha explicat.

"Estan més que sota mínims, el fet de no tenir efectius implica que no podem fer la prevenció" ha lamentat. "El que tenim molt clar és que som professionals i fem la nostra feina" ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Tom, Barcelona, 10/10/2019 - 20:56

Osea que lo que pide la gran mayoría del cuerpo son mejores condiciones y órdenes acordes con la ley. No es muy complicado: si se cortan las subvenciones a los separatas y que pasen a depender del Estado, es perfectamente realizable. VIVA EL 155!!! QUE YA TARDAIS POLITICUCHOS.

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/10/2019 - 20:50

Sempre he estat convençut de les propietats salvifiques del gens homeopatic xarop de trena pels casos mes contumaços

Ma de sant

#6 Sergi Sergio, Barcelona, 10/10/2019 - 19:39

El Mossos saben que s'estan jugant el seu futur, si la tornen a fer, s'acabat el cos, aixi que ells sabran el que fan.

#5 Fierecita, mongat, 10/10/2019 - 19:05

Me hace gracia la foto del artículo. Que chuli.
... 40 años haciendo la vista gorda a los chorizos nacionalistas y encima prestándose al teatro rindiendo honores al trapo masón estrellao el 11 de septiembre.
Que no nenes que no. Que no sabéis ni para qué se fundó vuestro Cuerpo.

#4 Fierecita, mongat, 10/10/2019 - 18:58

Este Mosso lo dice desde el ANONIMATO, punto pelota.
Sabe que si lo hiciera a cara descubierta como corresponde a una policía demócrata le caerían 8 meses de empleo y sueldo, desplazamiento del servicio a 100 km de su residencia y una "X" en su expediente.
Joer... solo falta que pida mas pasta (Que ya la pide ya).