Publicitat
Societat · 21 d'Agost de 2010. 19:46h.

Els Mossos impedeixen l'homenatge a Laura Riera

Crits de "fora les forces d'ocupació" en el moment de la intervenció policial

Els Mossos d'Esquadra han impedit l'homenatge a Laura Riera, condemnada a nou anys de presó per col·laboració amb el comando Barcelona d'ETA, en el moment que s'havia començat a llegir un manifest en el seu suport. La policia de la Generalitat ha pujat a la tarima on s'estava desenvolupant l'acte, han afagat els papers de l'orador, han retirat la pancarta que hi tenia al darrere i han procedit a la identificació de la resta de persones que hi havia en aquest espai.

Mentre això succeia, els manifestants situats a la Plaça del Raspall han començat a cridar "fora les forces d'ocupació" i "llibertat d'expressió, policia no". Malgrat els moments de tensió que s'han viscut no hi hagut enfrontaments entre els agents policials i les persones que protestaven.

Abans de la intervenció de la policia, l'orador havia tingut temps de dir que Riera "va denunciar tortures, fruit de les quals va signar la declaració que la va condemnar", quan va ser detinguda. I ha afegit que que "avui, nou anys després na Laura, surt al carrer després de complir la condemna complerta. Benvinguda una persona que va compartir amb nosaltres moments de lluita per un habitatge digne, contra el feixisme o contra la precarietat laboral (...)Però a l'Estat espanyol la condemna no s'acaba mai en sortir de la presó i amb aquesta idea l'Audiència Nacional espanyola, el tribunal d'excepció hereu del franquista Tribunal d'Ordre Público ha decidit que la trobada de la Laura amb els seus companys i companyes és il·legal".

El moment en què els Mossos han aturat l'acte de suport a Laura Riera
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 josepxicot, barcelona, 22/08/2010 - 21:12

Les forces d´ocupaciò.sòn els de l`Eta
que van fer ma matança d´Ipercor,els
assessins de catalans pel sol fet que
no pensen com ells,els mossos son la
nostra policia,els nostres fills,son cata
lans.Prou d´apologia del terrorisma.

#15 Nil, Vinaixa, 22/08/2010 - 10:34

Al minut 0:34 es veu clarament com agents dels mossos d'esquadra de paisà bolquen containers per intentar provocar aldarulls.

http://www.rtve.es/noticias/20100821/frustrado-homenaje-a-laura-riera-barcelona-acaba-carga-policial-detenido/348580.shtml

#14 damage, Reus, 22/08/2010 - 00:43

Si yo hubiera sido victima del terrorismo seguro que pedia hasta la pena de muerte, pero el tema está que la condena sea poca o mucha, ya la ha cumplido, no debe nada a la sociedad, es tán libre como yo. Ya no es distinta a los demas.

#13 Jesús, Gavà, 22/08/2010 - 00:19

Arnau (Vallvidriera), No tomes por idiotas a los lectores de e-notícies. Podemos ser un poco frikis, pero no gilipollas. Si quieres hacer una fiesta de bienvenida, te vas al MacDonalds con unos globitos y serpentinas, no a una plaza pública en fiestas.

#12 Arnau, Vallvidriera, 21/08/2010 - 23:00

Em sembla demencial que e-noticies faci el joc a l´espanyolisme dient que era un acte d´homenatge, quan des de l´organització sempre sha dit que era un acte de benvinguda contra una persona que havia denunciat que la seva declaració va ser sota tortura!