Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2013. 08:40h.

Els mossos imputats pel cas Benítez no es van ni acreditar

L'advocat de Benítez diu que "em va indignar" perquè "porto 20 anys d'exercici i cada dia trec el meu carnet"

L'advocat de la família d'Andrés Benítez, David Aineto, ha manifestat que "em va indignar" que els mossos imputats per la mort de l'empresari van "entrar sense acreditar-se" -també els agents que els acompanyaven- per declarar davant la jutgessa a la Ciutat de la Justícia. "Ho trobo fort" i ha recordat que "porto 20 anys d'exercici i cada dia trec el meu carnet".

Anieto, en una entrevista a 8 al dia de 8TV, també ha assegurat que l’atestat no és real i no diu la veritat: "A la primera declaració del primer testimoni a mi se’m van posar la pell de gallina, a la segona declaració vaig trucar a la família i els hi vaig dir: aquest atestat no és real i no diu la veritat".

L’advocat, que ha lamentat no haver conegut Benítez, ha explicat la importància dels testimonis en aquest cas perquè "no hi ha testimonis que siguin amics de la víctima, ni amb intencions, no. Són gent que estava al carrer".

Finalment, s'ha referit al testimoni que ha declarat que va esborrar imatges de la retenció de Benítez la nit del 5 d’octubre i ha explicat que “ha declarat que una mossa se li va acostar i li manifesta si ha gravat". 

"Diu que voluntàriament l’esborra, i la mossa estava al davant i va veure com esborrava una prova i no va fer res. La testimoni diu que ningú li insta que l’esborri. Però ens ho podem plantejar a la inversa: la policia la tenim també per investigar", ha conclòs.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va dir ahir als diputats dels diferents grups que l’arribada dels vuit imputats al jutjat acompanyats de diversos col·legues tapats amb gorres, ulleres i caputxes no va ser "la més afortunada". Tanmateix, Espadaler va apuntar que havia estat una forma poc encertada d’expressar "un noble sentiment de solidaritat".

Aineto, en un moment de l'entrevista
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#7 roberto alcazar, tgn, 15/11/2013 - 17:08

estic amb el mossos, pero algu els esta portant mal assesorats. No haurien de deixar-se manipular pels politics (els que els manen i els de la oposició). El millor que poden fer es treballar i no montar numerats (ahir semblaven els ultra sur entran a declarar), i si tenen errades asumirles.

#6 Joan, BCN (Gràcia), 15/11/2013 - 12:58

Campan a sus anchas por donde quieren y hacen lo que quieren estos Mossos. Si yo voy algún día a declarar a los juzgados, ¿podré ir con mis amigos para que me tapen y me protejan como lo hicieron ellos?

#6.1 7, a, 15/11/2013 - 15:18

Els teus amics ja esteu entrenats a fer entrades trionfants ja, ho vàreu demostrar a la Blanquerna de Madrit. Ara que aquí potser trobarieu algú que us esclafaria els morros.

#5 joan, manresa, 15/11/2013 - 11:01

tinu.)es molt seriosa.Desde el día dels fets ,només hem sentit expresions contra els Mossos,pro en cap cás ni un mot sobre l'esclat de violencia que tenim per tot arreu.Violencia que va en aument i que axó sí,si l'afecta a un vol que se li solucioni.pro cantant el.",Benites vamos todos, con...."

#5.1 democràcia catalana, Barcelona, 15/11/2013 - 11:12

Joan: la violència l'han provocat els mateixos que han portat aquest país a la ruïna econòmica i social, els mateixos que manen els mosssos, segons ells, "els (seus) soldats de Catalunya"

#5.2 spanish, Madrid, 15/11/2013 - 13:03

semblen altre cosa en comptes d´un cos policial ; por molta por

#4 joan, manresa, 15/11/2013 - 10:55

El Casal obre la seva tertulieta desde Morolandina.---Dins la nostra tertulieta ens posem d'acord amb una cosa.Qualsavol intervenció dels Mossos haurá d'anar acompanyada de fotografs,notari i un gravador de so...,i las porras convertidas amb un lliri.....,be, dexem la brometa que la cosa (cont.

#4.1 xaviacus, LH, 15/11/2013 - 13:26

vaja, que com han de fer servir la força poden abusar-ne descaradament per matar a una persona.
perfecte.

#3 Dani, Girona, 15/11/2013 - 10:52

Entrar amb suaderes amb caputxes, cares tapades i ulleres de sol en grup i sense acreditar-se es una forma NOBLE... de solidaritat amb els companys??Pero quina Mafia estem parin a aquest pais? Quina por. Tindrem de patir, cada vegada que veiem un policia, com a Mèxic? Quina por, amics.

#3.1 urtako, rubi, 15/11/2013 - 12:48

Dani,entrar asi lo marca el(protocolo) jajajajaj que pena y que miedo