Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2021. 16:38h.

Els Mossos no van utilitzar projectils de foam

La CUP va exigir una "moratòria" divendres per negociar amb ERC

Els Mossos no van utilitzar projectils de foam

Els Mossos d'Esquadra no van utilitzar projectils de foam aquest dissabte al vespre a Barcelona malgrat la intensitat dels aldarulls en el marc de la manifestació en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasel. Els agents de la Policia de la Generalitat no van fer ús d'aquesta eina malgrat els actes de pillatge, saquejos, destrosses a mobiliari urbà, llançament d'objectes a la línia policial i, fins i tot, la crema d'un furgó dels antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La no utilització d'aquests projectils coincideix amb les negociacions entre ERC i la CUP sobre l'ús de les bales de foam de cara a la investidura del futur govern de la Generalitat. La CUP va exigir una "moratòria" d'aquesta eina policial en les negociacions. El conseller, però, ha desvinculat la no utilització de foam aquest dissabte de les negociacions i ha manifestat en una entrevista a Rac1 que "no es van utilitzar bales de foam perquè les línies policials no ho van demanar". "No hi ha hagut cap intervenció política perquè no s'utilitzés el foam" ha recalcat en l'entrevista d'aquest diumenge.

ERC i la CUP van debatre aquest divendres sobre la possibilitat que el nou Govern aprovi una moratòria en l'ús de les bales de foam per part dels Mossos d'Esquadra en la que va ser la tercera reunió entre ambdós partits. Els partits també van abordar el paper de la brigada antiavalots, la Brimo, en els desnonaments d'habitatges en el marc de les negociacions per a la investidura.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Waterpus, 01/03/2021 - 16:55

A los mossos les tendrían que dar lanzallamas.
Una noche y no más.

#2 Breogantuy, Tabarnia, 01/03/2021 - 10:55

Los mossos se defenderan con ramos de margaritas, con ramos de rosas no porque tienen pinchos y pueden ser muy peligrosas

#1 Luigi., Barcino, 28/02/2021 - 17:19

Algunos prefieren las porras.