Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2008. 19:57h.

Els mossos portaran el número identificatiu

Ja ho fan així el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil

Els mossos portaran el número identificatiu

Un mosso, amb el conseller Saura

Tots els agents de Mossos d’Esquadra portaran a partir d’ara el número d’identificació en un lloc visible del seu uniforme, segons un comunicat del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Així ho estableix un decret aprovat aquest dimarts pel Govern, amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania el dret a poder identificar en qualsevol moment els funcionaris policials.
 
El decret, avalat pel Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra i la Comissió Jurídica Assessora, preveu concretament que tots els mossos d’esquadra incorporin una veta a la part superior dreta de l’uniforme on consti el número d’identitat professional de l’agent, amb l’única excepció de l’uniforme de gala.
 
D’aquesta manera, la policia de la Generalitat se suma a les policies que incorporen el número d’identificació en tots els uniformes dels seus agents, com ara el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, que el porten des de fa pocs mesos.
 
L’abril de 2003, el Govern de la Generalitat ja va introduir algunes modificacions de l’element identificatiu en algunes peces dels uniformes, però ho limitava als uniformes de treball operatiu, de campanya, de trànsit, de mitja gala, i als anoracs d’estiu i hivern.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Guille, barcelona, 17/12/2008 - 08:51

Actualmente estan obligados a llevar el numero de placa,una medida inutil ya que yo personalmente he visto como dos agentes de los Mossos d'Esquadra se quitaban y escondian su identificación cuando un ciudadano con motivos les rogaba que se identificaran

#5 Tono, girona, 17/11/2008 - 10:36

Lo que tiene que hacer el conseller Saura es preocuparse de que la policía mossos y P. locales de catalunya,se puedan jubilar a los 60 con 100%, igual que los bomberos y policia Vasca, y menos tonterias de núm.

#4 Jordi, Barcelona, 04/11/2008 - 21:36

Els Mossos fa molts anys que porten el número. Ara el portaran els Grups Especials d'Intervenció i els antiavalots. Sens dubte hi haurà cua d'okupes al jutjat per denunciar desallotjaments. Els ho estan posant molt fàcil.

#3 jordi, barcelona, 04/11/2008 - 21:17

Soc mossos des del 1990 i ja portavem el número al sortir de l'escola, els que no el portaven eren les altres policies, ni la gc ni el cnp ni tampoc moltes policies locals
No entenc aquesta notícia?

#2 Oki, Barcelona, 04/11/2008 - 20:39

Crec que hauríeu de revisar la noticia i les vostres fonts. Només cal que us fixeu en les fotos. Fa molts anys que els mossos porten el número (TIP) a l'uniforme. Pel contrari, els cosos policials espanyols (CNP i GC) no el porten ni l'han portat mai.