Publicitat
Societat · 22 d'Agost de 2018. 11:17h.

Els Mossos sancionaran els que despengin llaços grocs

El director general diu que les 14 persones identificades han comès "infraccions greus que anirien entre 600 i 30.000 euros"

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha explicat que les 14 persones identificades el cap de setmana passat a la Ribera d'Ebre s'enfronten a sancions d'entre "600 i 30.000 euros" perquè han comès "infraccions greus".

Martínez ha detallat a El món a Rac-1 que aquestes sancions s'establiran en aplicació de la llei de seguretat ciutadana, que preveu "sancions administratives" en "tot el que representi generar danys al domini públic i generar alteracions de la seguretat ciutadana".

Sobre el cas de la Ribera d'Ebre, el director de la policia de la Generalitat ha afegit que "hem iniciat les actuacions per obrir els expedients sancionadors corresponents, presumptament, per aquestes infraccions, que serien greus".

Andreu Martínez, d'altra banda, ha qualificat d'"esperit tòxic" la crida de Ciutadans a desobeir els Mossos quan actuen com a "policia política" i ha reclamat "molta més prudència" a Inés Arrimadas. En aquest sentit, ha afirmat que "demanar que es desobeeixi la policia és una absoluta irresponsabilitat i hi ha d'estar d'acord tota la ciutadania".

El director de la policia de la Generalitat ha apuntat que "la societat catalana sabrà situar aquestes manifestacions en el context que tenen" i ha demanat a la formació taronja que "siguin molt més prudents".

Andreu Martínez ha defensat que "els Mossos han demostrat a bastament que són una policia democràtica, arrelada al territori, que respecta l'Estat de dret, que és garantista i que és neutral davant del delicte".

Arrimadas va assegurar ahir que "no s'ha d'acceptar l'autoritat dels Mossos quan actuen com a policia política". "Com pot ser que es doni ordres per identificar persones que pengin banderes oficials com és l'espanyola? i no hi hagi ordres per identificar gent que penja símbols partidistes com són els llaços grocs", va lamentar.

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#78 Hilario, Gava, 22/08/2018 - 19:14

Mossos observar mi dedo en alto.

#77 Recaredo, BARCELONA, 22/08/2018 - 18:51

El director de la policía diciéndole al partido que ganó las elecciones como han de comportarse. Esto es pura dictadura. Catalunya el mundo al revés, se persigue a la víctima y se amparan los escuadrones golpistas amarillos. A este paso puede pasar y pasará algo grave.

#76 Bougainville, Barcelona, 22/08/2018 - 18:19

Les bandes ultres retiradores de llaços els poden dur al "Arlington" espanyol que el führer dels naranjitos vol posar al V. de los Caídos. De moment servirien com a trofeu de guerra a major glòria del tardo/neo-franquisme.

#75 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/08/2018 - 18:14

Molt ben fet.

I reclourels a Berga i obligarlos a beure llet crua i ratafia fins que els supervivents abjurin del seu ateisme i ja veureu com se´ls hi acaba tanta tonteria.

#74 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/08/2018 - 17:51


I reclourels a Berga i obligarlos a beure llet crua i ratafia fins que els supervivents abjurin del seu ateisme i ja veureu com se´ls hi acaba tanta tonteria.