Publicitat
Societat · 11 de Juliol de 2011. 11:48h.

Els Mossos tenen quasi 80 alliberats sindicals

Un sindicat demana reduir-los a la meitat

Els Mossos tenen quasi 80 alliberats sindicals

El conseller Felip Puig, durant l'acte de promoció de Mossos 2010-11

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha demanat al conseller d'Interior, Felip Puig, reduir a la meitat els alliberats sindicat que té el cos dels Mossos d'Esquadra, que en l'actualitat en té quasi 80.

En una carta al conseller, la USPAC manifesta que "li volem comunicar una mesura per treure 40 mossos més al carrer. La mesura concreta és que al proper pacte de drets sindicals que s'ha de negociar després de les eleccions del juliol, el departament proposi reduir a la meitat els alliberats sindicals existents".

En aquest sentit, denuncien que "no és possible que actualment hagi 79 alliberats sindicals al territori, com tampoc és útil ni eficaç que alguns d'aquests portin més de 15 anys alliberats, lluny de destins i de la realitat i/o problemes actuals que tenen els mossos que treballen al carrer".

La USPAC recorda a Puig que aquests 40 agents més "els pot utilitzar per emplenar tota una comissaria sencera". "Pensi que podria obrir una comissaria nova amb aquests efectius a llocs tant sol·licitats com; Torredembarra, Salt, Anoia o fins i tot Moianès", afegxien.

Per tot això, li demanen al conseller "la reducció a la meitat dels actuals alliberats sindicals" i "que en l'estatut de l'allibertat s'inclogui una duració màxima i que no es pugui superar de 8 anys en la figura de representant sindical amb llicència a temps complert".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 samuel, Granollers, 14/07/2011 - 11:25

Que no veieu que necessiten els diners per comprar-vos? Fins i tot el CAT que sempre ho havia criticat ara va regalant bolis i llibretes jaja amb la diferencia que igualment no se li afilia ningu pel fastig que fan. I recordeu que ja van prop de 5000 vots per correu amb regal a canvi, o sea: diners

#10 borges2, les borges del camp, 13/07/2011 - 19:34

totalment d'acord amb l'Anna...és una vergonya que els sindicats cobrin diners del govern...així els tenen agafats pels collons i com han de lluitar pel col.lectiu?...quotes, i a la lluita... és l'única manera de ser forts, ah!! i tots a una, que anem en el mateix vaixell, que no costa tant...

#9 borges, borges, 12/07/2011 - 14:02

..//.. als sindicats tambè hi han idealistes o gent amb energia i ganes de treballar. Una cosa no treu l'altra.
Els sindicalisme actual, a l'igual que el sistema polític, necessita urgenment una reforma integral o sinó, a llarg plaç, perdrà rao de ser i sera reduit a la mínima expressió.

#9.1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 12/07/2011 - 18:13

Desgraciadamente los idealistas no hacen carrera.
No hace falata másque dar un repaso a los bonzos

#8 borges, borges, 12/07/2011 - 13:54

No pot ser que els sindicats siuint una prolongació de l'Adminstració. I no hem refereixo només als sindicats policials.
El sistema de subbencions, pagaments per dietes i quilometratges, alliberaments totals o parcials perverteix el funcionament correcte d'aquests organismes.
Això si, ..//..

#7 joan garcia, Reus, 12/07/2011 - 09:51

No us indigneu segur que hi havia més alliberats sindicals entre els indignats violents que entre els mossos que van rebre les bastonades.