Publicitat
Societat · 14 de Novembre de 2011. 11:23h.

Els negocis d'Urdangarin 'esquitxen' la Infanta

El Mundo assegura que va fer una oferta per a un concurs públic a través de la societat que comparteix amb la seva dona

Els negocis d'Urdangarin 'esquitxen' la Infanta

Els ducs de Palma

L'Institut Nóos d'Iñaki Urdangarin, presumptament, va fer un tripijoc amb el Govern balear presidit llavors per Jaume Matas altre concurs de 60.000 euros el 2004 abans que organitzés el milionari congrés sobre Turisme i Esport que actualment investiga la Fiscalia, segons informa El Mundo.

El diari explica que "la impunitat amb la qual actuaven era tal" que curiosament l'oferta guanyadora d'aquesta adjudicació així com les dues perdedores es van remetre des del mateix fax de la seu de l'Institut Nóos a Barcelona.

Els representants d'aquest organisme sense ànim de lucre es van reunir a principis de 2004 amb responsables del Govern balear per proposar portar un seguiment en els mitjans de comunicació nacionals i estrangers de les informacions relacionades amb l'equip ciclista Illes Balears.

Davant aquesta oferta l'Executiu regional va decidir en el moment treure a concurs aquest servei per un import que rondés els 60.000 euros. Per això van convocar un procediment negociat sense publicitat, fórmula amb la qual l'Administració convida a tres empreses a presentar les seves ofertes per després triar-ne una.

L'Institut Nóos va donar la feina feta al Govern de Jaume Matas i va remetre per fax des de les oficines les tres ofertes que necessitava l'Executiu.

Des de l'empresa Nóos Consultoria Estratègica es va remetre el 16 de gener de 2004 al Govern balear un primer pressupost confeccionat per l'empesa TNS Media Intelligence. Poc després i des del mateix fax es van remetre les altres dues ofertes per a aquest concurs.

La segona corresponia a la societat Virtual Estratègies, casualment propietat de Diego Torres, soci de Urdangarín en Nóos. I l'última va ser remesa per la immobiliària Aizoon, propietat al 50% de Urdangarín i la Infanta Cristina. El pressupost va ser signat pel propi Duc de Palma.

Finalment, el Govern balear va contestar a l'Institut Nóos, via fax, comunicant que el guanyador final era finalment TNS Media Intelligence.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Master de ESADE i Marquès de Pijade, Sant Cucufate del Valles, 14/11/2011 - 20:41

Carai, chicos! Eso que Iñaki puede saber mucho, pero la chica real esta no ha estudiado en mi escuela y no es de mi promoción. Mamà que habla en catalán perfecto ya lo dice: la noia serà molt princesa, pero no ha pagat 50.000 euros per a una formació adecuada a una escola com cal. Mamá que Mamá!

#15 fora la monarquia, bcn, 14/11/2011 - 20:15

Però si ja ho saben fa molt de temps. L'any que va sortir la noticia amb lletra petita, li vaig intentar fer un seguiment i va desaparèixer dels mitjans. Ara per què ho destapen de nou? Ja veureu com no va a la pressó i això que s'ho mereix. No acabo d'entendre perquè trien aquest any i mes.

#14 Jaume, Sabadell, 14/11/2011 - 19:05

La veritat és que, fins i tot, fan cara de males persones.

#13 josep La garriga, La Garriga, 14/11/2011 - 18:18

Aqui el que volen es despretigiar la corona per aprofitar la victoria del PP per volguer fer una republica amb el Aznar de President per salvar la PATRIA!!! sino temps al temps, ja podem correr a sortir d' aqui !!! Independencia ja!!!

#12 jordi, bcn, 14/11/2011 - 18:00

Cobran per informes,cobran per intermediar,cobran per carrecs de confiança.Estem tips de tants COBRONS!