Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2009. 13:48h.

Els nens catalans no volen ser com els seus pares

El 91,7% dels infants de Catalunya han deixat d'imitar els seus progenitors

Els nens catalans no volen ser com els seus pares

Els nens no volen ser com els pares

Els nens catalans han deixat d'emmirallar-se en els seus pares, segons una enquesta que ha realitzat la Fundació Adecco entre 400 infants de Catalunya que tenen entre 4 i 16 anys, amb discapacitat i sense. El 91,7% no volen ser com els seus progenitors. La psicòloga Beatriz Becerro, autora de l'estudi, creu que aquest fenomen s'explica, en part, per la manca de conciliació de la vida familiar i laboral, que impedeix als pares passar temps a casa amb els seus fills, el que pot provocar que la reacció immediata dels nens sigui rebutjar l'estil de vida i la professió del cap de família. A mesura que passa el temps, els nens deixen d'imitar els pares i busquen referents amb "més projecció social".

Tot i així, encara existeix un 8,3% de nens que sí volen seguir les passes dels seus pares. Aquest percentatge ha augmentat en comparació amb l'any passat, quan només un 2,3% dels nens catalans enquestats van afirmar que volien tenir la mateixa professió que els pares. Per sexe, són més els nois que les noies que volen imitar els seus progenitors, un 8,8% del total en el cas dels nens i un 8% en el cas de les nenes. D'aquests, predominen els que, com els seus pares volen ser professors (28,5%), enginyers (21,4%), informàtics (14,3%), advocats (7%) i mecànics (7%).

Als nens també se'ls ha preguntat sobre la crisi, i han apuntat com a solucions 'baixar els preus, generar més llocs de feina, estalviar i donar més diners a la gent'. Un 10,7% ha admès que no sabria què fer, mentre que altres han demanat que els polítics no diguin mentides, que enlloc d'acomiadar als treballadors rebaixin els salaris, o que la gent no es mati tant per cobrar l'atur i després malgastar-ho.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Uno más, De aqui, 11/08/2009 - 17:53

¿No será que los chiquillos se están dando cuenta de la inutilidad de utilizar un batiburrillo que no tiene proyección de futuro?

#5 Jordi Patordi, Manlleu, 11/08/2009 - 02:14

Doncs als meu fills els hi fa molta pena que no poguem parlar català a casa nostra. Sabeu que em va dir un dia? el xiquet de 6 anys? Papa, la única cosa que veig que parla català és l'ascensor. Sort d'un rètol, que trist .
Estem cardats ll*ll

#4 Fran, Llinars, 10/08/2009 - 18:18

Amb una mica de sort deixaram d´imitar la Espanyafobia, imperialisme i revisionisme historic dels seus pares necionalistes instransigents.Ja m´estic imaginant els fills dels membres del tristparti dient q ells no volen sr catalanistes,q estan farts.

#3 Jordi, Barna, 10/08/2009 - 17:16

Els nens sempre volen seguir un cami diferent dels pares, i amb la patètica societat que tenim ara es normal que no en tinguin cap ganes. Ni els grands voldriem ser com som, si ens ho preguntessin.

#2 Corona de Aragón, Huesca, 10/08/2009 - 17:02

problemas de identidad y de educación,sin duda.¿les habrán enseñado a devolver los juguetes al dueño después de jugar?.No al boicot al cava aragonés,bienes de Aragón para Aragón