Publicitat
Societat · 20 de Març de 2009. 16:46h.

Els pagesos, contra Quim Nadal

Alerten que l'Eix Ferroviari "hipoteca" l'activitat agrària del territori

Els pagesos, contra Quim Nadal

Joaquim Nadal, en una roda de premsa de Govern

Unió de Pagesos ha alertat que "el Pla Director Urbanístic de l’Eix Transversal Ferroviari pot hipotecar greument el futur de l’activitat agrària per on es fa la reserva de sòl, a nou comarques catalanes". El sindicat agrari ha exigit "la retirada de l’actual Pla pel greu impacte que suposa de forma injustificada". L'Eix Transversal Ferroviari és un dels projectes més destacats de la conselleria de Política Territorial que dirigeix Joaquim Nadal. El projecte, presentat ara fa tres anys, preveia una inversió de 6.500 milions d'euros.

Unió de Pagesos ha denunciat que "l’activitat agrària i econòmica de molts territoris quedarà condicionada per un projecte el traçat del qual no hi ha la certesa que s’acabi portant a terme per allà on ara està marcat". Segons aquest col·lectiu de pagesos, "els propietaris afectats per la reserva de sòl tindran limitats els usos dels seus terrenys d’una manera absolutament innecessària, per un temps indefinit i per a complir uns objectius que la legislació en matèria ferroviària ja contempla".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 marc, Corbera, 22/03/2009 - 21:44

Srs d'Unio de Pagesos: deixeu de bloquejar el país. L'eix Transerversal Ferroviari s'ha de fer com sigui, és necessari per al progrés del país. Per què no disenyeu vosaltres el traçat? Fant falta moltes infrastuctures fèrries i de carretera.