Publicitat
Societat · 29 de Febrer de 2012. 09:33h.

Els perills del Mobil Congress

Mossos adverteixen sobre "falsos policies" i "venedors de clavells"

Els perills del Mobil Congress

Imatge del Mobile World Congress

El sindicat de CCOO dels Mossos d'Esquadra han alertat els visitants del Mobil World Congrés dels perills de la capital catalana i han aprofitat per protestar per les retallades del Govern contra "els professionals de la seguretat pública de Catalunya".

Pel que fa a la seguretat, els agents informen del perill dels "falsos policies", que són "persones de paisà, sense uniforme. Mostren una falsa acreditació policial de manera ràpida i confusa per demanar la cartera a la víctima, fins i tot poden arribar a escorcollar. Aleshores li sostreuen els diners en efectiu".

També alerten dels "venedors de clavells", que ofereixen una flor "a canvi d'una propina. En el moment que la víctima treu la cartera, aprofiten per sostreure-li els diners". En aquest sentit donen una llistat de 9 recomanacions:

1. Retireu-vos l’acreditació fora del recinte.

2. Vigileu els vostres objectes personals en tot moment. És recomanable que porteu la bossa de mà creuada al davant, de manera que no la perdeu de vista en cap moment. Feu servir bosses de mà amb un tancament segur, com ara cremalleres, i assegureu-vos que sempre les porteu correctament tancades.

3. Eviteu portar la cartera en llocs de fàcil accés (bosses de mà, ronyoneres obertes o butxaques del darrere dels pantalons).

4. No exhibiu en públic els diners que porteu en efectiu i no en porteu gaires, només els necessaris.

5. No deixeu la bossa o altres pertinences a terra mentre feu altres coses.

6. En el moment d’arribar o marxar del congrés no perdeu de vista l’equipatge, sobretot si viatgeu amb autocar.

7. Sigueu prudents en les aglomeracions, els restau- rants i el transport públic.

8. Informeu-vos prèviament sobre com arribar a un lloc, per no transmetre la sensació que no coneixeu la ciutat.

9. Si sou víctimes d’un fet delictiu, denuncieu-lo a la policia. Qualsevol incidència que comuniqueu a la policia ajuda a combatre delictes menors.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Escuadres, VIC, 01/03/2012 - 07:54

Mossos adverteixen sobre "falsos policies" i "venedors de clavells"

NO ES EL MATEIX "FALSOS POLICIES" QUE "POLICIES FALSOS" I D'AQUESTS ULTIMS TAMBE N'HI HA MOLTS

#9 Séneca, Barcelona, 01/03/2012 - 01:05

On hem arrivat? Quina impressió s'emporten els congressistes de Barcelona-Catalunya? El 85% dels delinquents d'aquesta mena són extrangers (els que es fan pasar per polis, el 100%). Això no pasa a Alemanya (país firarire per excelència) ni a la resta de Europa occidental (ni Japò, ni Corea). Merda!

#8 Antoni, Mahón con H, 29/02/2012 - 14:42

Como siempre!! Barcelona Ciudad sin Ley.

#8.1 Didac, Igualada, 01/03/2012 - 07:52

No es solament Barna, obviament es on hi ha mes desordre, la lley nomes es per la gent de clase mitja, que es el que pot pagar. Pels rics, politics i inmigrants(principalment morus). La impunitat es absoluta

#7 -emilio, a, 29/02/2012 - 14:33

La solucion seria que cada vez que la policia detiene un marroqui o una rumana robando una cartera se le impusiera una multa de 400 euros y si no puede o no quiere pagarla pues entonces se le impone una semana de internamiento en un cuartelillo, incomunicado y por supuesto sin television en la celda

#6 -emilio, a, 29/02/2012 - 14:30

si no roban mas de 400 euros no es un delito sino una simple falta y entonces no pasa nada, entran y salen de comisario el mismo dia, y pueden ir acumulando faltas, hastas las 300 como algunos rumanos, que no pasa nada. Asi es España porque sus politicos son unos snobs.