Publicitat
Societat · 15 de Juliol de 2021. 08:34h.

Els 'pijos' no pagaran

La decisió del TC anul·la més d'un milió de multes

Els 'pijos' no pagaran

Més d'un milió de multes i sancions interposades durant el primer estat d'alarma, de les quals la immensa majoria van ser per haver-se saltat el confinament, quedaran anul·lades després que el Tribunal Constitucional hagi declarat inconstitucional el confinament domiciliari decretat pel Govern espanyol durant el primer estat d'alarma que va estar vigent entre març i maig de 2020.

Això provocarà que els expedients de multes no pagats s'arxivaran, en principi, per part de l'administració, i les que ja han estat abonades hauran de ser reclamades pel fins ahir infractor. El cost d'aquesta mena d'infraccions podia oscil·lar entre els 300 i els 300.000 euros.

No obstant això, la sentència del Constitucional tanca la porta a la possible reclamació de danys i perjudicis generats en els diferents negocis per l'aprovació del confinament. És a dir, tot i que la mesura ha estat declarada il·legal, el propietari d'un bar no podrà reclamar a l'Estat una indemnització pels danys que li ha ocasionat el primer estat d'alarma.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Agustino, Barcelona, 15/07/2021 - 12:25

En este país siempre pasa igual. Sólo triunfan los que se saltan las leyes y las normas.

#3.1 La Mare Superiora, Cayman Islands, 15/07/2021 - 15:34

Què m´ha d´explicar! Com a l`època dels Mals Usos estem!

#3.2 Robert, Kharkov, Ucraïna, 15/07/2021 - 18:39

Aquí els únics que s'han saltat les lleis i les normes són els qui han declarat un Estat d'alarma il·legal i no la gent que exercia els seus drets.

#2 no soy nadie, barcelona, 15/07/2021 - 10:40

El TC le tiene ganas a Pedrito y sus psicofantes... desde luego, este tipo de "decisiones·" no ayudan para nada. Se hizo lo que se hizo y punto. Ya está bien de ir siempre con la cara metida en el culo del de delante.

#1 pepe, andorra, 15/07/2021 - 10:12

si, como con los bancos.....Q eran muy malos pero no podian devolver lo q habian cobrado de mas pq les haria mucho daño economico, como si los demas no hubieramos sufrido sus desmanos y saqueos.....Como siempre, el poder judicial, poniendo una vela a Dios y otra al Diablo.....¿Y los impuestos cobrados sin dar ningun servicio? pq de eso no dice nada