Societat · 26 de Gener de 2021. 21:18h.

"Els presos del procés no mereixen l'indult"

Joaquim Coll, historiador: "Les penes de presó han estat útils"

"Els presos del procés no mereixen l'indult"

L'historiador Joaquim Coll ha manifestat en una entrevista al canal de Youtube de Xavier Rius que els dirigents independentistes condemnats pel Tribunal Suprem "no mereixen l'indult" i ha defensat que "la sentència està ben fonamentada". "Poca cosa fan per merèixer l'indult", ha sentenciat.

Coll ha explicat que l'indult "és una decisió política" que pot servir per "passar pàgina" i perquè "els catalans ens reconciliem", però ha advertit que "calen unes condicions polítiques". En aquest sentit, ha avisat que "el Govern espanyol podria donar un indult a uns condemnats que no es penedeixen de res i els partits, al cap d'uns mesos, proposin un altre desacatament".

L'historiador també ha assenyalat que veu "impossible" que la mesura de gràcia arribi abans de les eleccions del 14 de febrer i ha qualificat d'"error" l'editorial de La Vanguardia demanant l'indult als dirigents independentistes com més aviat millor.

Finalment, Joaquim Coll creu que les penes de presó "han estat útils" perquè "sense les penes de presó, jo veig molt difícil que els líders independentistes, almenys Esquerra, haguessin canviat de discurs". "Ells, amb la boca petita, han anat reconeixent molts errors i això és perquè hi ha hagut penes de presó. No els va sortir gratis", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 JohnMcLane, Barcelona, 27/01/2021 - 15:57

El poder centralista de Madrid absorbe cualquier inversión, cualquier iniciativa económica de progreso. Esos españoles están condenados al declive y la pobreza y la desigualdad social.

#11 Funcional, bcn, 27/01/2021 - 12:19

El Sr. Coll tiene toda la razon, es de perogrullo.

#10 Ramón, BCN, 27/01/2021 - 09:56

En mi pueblo se dice, y con razón, "el que la hace la paga"....y los dirigentes del procés la hicieron, y bien gorda, pero lo que todavía es peor, dicen que lo volverian a hacer, por lo tanto, que cumplan sus penas.

#9 Benet S., Barcelona, 27/01/2021 - 09:36

"Per saber on anem, cal saber d'on venim" i la historia es implacable. El 6 d'octubre del 34 el miserable Companys va ser empresonat juntament amb els membres de la seva banda i posteriorment indultats, van sortir amb la rancunia acumulada i el resentiment i convertiren aquest pais en un infern. Aquests d'ara s'han de consumir entre reixes

#9.1 Carles6, Bcn, 27/01/2021 - 19:12

#9

benet s. Que guai és la història segons teories revisionistes. Sembla que la culpa era només del.Companys. Et recomano llegir més....La.Història sempre s ha d analitzar amb ulls i context anys 30 MAI.amb ulls.actuals.

#8 Masias , Mis posaderas , 27/01/2021 - 09:18

El Sr. Coll como buen historiador sabrá que el mejor President de la Generalitat fue el MHP Don Francesc Franc Bahamont, que puso a Catalunya a la cabeza de España

Desde que la palmó y llegaron los de la barretina calada, el purin, el cebollino asado y la boñiga en la alpargata no han vuelto a levantar cabeza.