Publicitat
Societat · 6 de Maig de 2021. 14:20h.

Els presos d'ERC no volen contestar el Suprem

"És la primera vegada que reclama una petició d’aquestes característiques"

Els presos d'ERC no volen contestar el Suprem

El Tribunal Suprem va donar un termini de cinc dies als dotze líders independentistes condemnats pel procés perquè al·leguin el que considerin oportú en relació amb les peticions d'indult. Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell ja han anunciat que no faran al·legacions i, de moment, només el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha enviat les seves al·legacions per reclamar l'amnistia.

Els presos d'ERC han anunciat que no respondran a la petició que el Tribunal Suprem ha demanat als nou presos i preses polítiques catalans sobre un possible indult. Els quatre membres d’Esquerra Republicana argumenten que no donaran resposta a l’alt tribunal perquè “la llei no ho preveu i perquè no és de compliment obligat”.

Així mateix, Junqueras, Bassa, Romeva i Forcadell asseguren que “és la primera vegada que el Suprem reclama una petició d’aquestes característiques” i que, “si ho fa ara, és per qüestions merament polítiques”. Tots quatre recorden que “la solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol ha de ser col·lectiva i passa per l’amnistia”.

Cuixart, en un escrit de tan sols dues pàgines, recorda que ell no ha fet cap petició d'indult i reclama l'amnistia com una "resposta col·lectiva" per resoldre el conflicte polític català en lloc d'una "solució individual" com és l'indult. "La seva prioritat no és sortir de la presó sinó la resolució del conflicte polític pel qual compleix condemna", afirma la seva defensa en l'escrit.

Les defenses dels exconsellers Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Turull i de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, està valorant la presentació de l'informe i encara no ha fet pública cap postura.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 Borja de Prada, Barcelona, 07/05/2021 - 13:31

El TC en su linea habitual de crímenes de odio hacia todo lo que huela a independentismo, ya sólo queda la esperanza en la justicia europea independiente de partidos politicos les meta mano a TC, TS y Fiscalía

#26.1 bejota, bcn, 09/05/2021 - 16:03

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".
LO TIENES CLARO.

#25 bejota, bcn, 07/05/2021 - 13:22

DE MANERA QUE PERDER CASI 700 MIL VOTOS ES UNA VICTORIA HISTORICA ,¿EH , JORDI C.?

#24 bejota, bcn, 07/05/2021 - 13:21

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#23 El Sifoner, Castelló, 07/05/2021 - 10:43

(Los presos de ERC no quieren contestar al Supremo)
¿Cómo era aquella frase del ciudadano Trapero?
"Bueno, pues molt be, pues adios"

#22 Lluis Gibernau, Girona, 07/05/2021 - 09:13

Jua jua ... aquesta es bona !!! Tallin Tallin ...

No volen sortir de la pressó? ... tres possibles explicacions:

1) A casa seva no estan be !!!
2) Son maltractats per les seves parelles
3) Troben molt faijut tirar la familia endavant i prefereixen estar mantinguts per l'estat espanyol.

No hi ha mes ...