Publicitat
Societat · 26 de Maig de 2021. 18:47h.

Els presos s'escaquegen

El Suprem recorda que van rebutjar presentar al·legacions sobre els indults

Els presos s'escaquegen

El Tribunal Suprem ha fet públic aquest dimecres el seu informe sobre els indults dels condemnats per sedició en el judici del procés, en què s'oposa que puguin rebre la mesura de gràcia, i ha criticat la poca col·laboració dels presos perquè van rebutjar fer al·legacions al Tribunal en relació amb les peticions d'indult. "Tan equivocada i pertorbadora forma de concebre la responsabilitat penal s'ha fet també palesa en els propis condemnats", sentencia.

El Tribunal Suprem recorda que va donar un termini de cinc dies als dotze líders independentistes perquè "aportessin, des d'una perspectiva individualitzada, el que cap dels escrits dels peticionaris ens oferia", però lamenta que "res d'això ha estat entès per la major part dels penats, que amb el seu silenci priven la sala de la valoració d'elements decisius per recolzar el nostre informe".

Els magistrats lamenten que el silenci dels presos "ens obliga a una interpretació flexible que no vegi en aquesta cal un impediment formal que suggereixi el tancament de l'expedient" i remarca que "la sala interpretarà que l'oposició dels condemnats a la sentència porta la implícita reivindicació que la responsabilitat criminal declarada sigui ara extingida mitjançant l'exercici del dret de gràcia".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 BEJTA, bcn, 31/05/2021 - 13:20

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#1 BEJOTA, BCN, 27/05/2021 - 12:12

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".