Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 19:19h.

Els sindicats de Mossos carreguen contra Puig

Lamenten que s'hagi destituït a un comandament policial i no a responsables polítics

Els sindicats de Mossos carreguen contra Puig

Puig, amb comandaments dels Mossos, en una imatge d'arxiu

Diversos sindicats de Mossos d'Esquadra han carregat avui contra el conseller d'Interior, Felip Puig, després de la seva compareixença al Parlament per explicar les polèmica dels informes derivats de la vaga general del 14 de novembre.

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), ha subratllat que, apartant al comissari de Recursos Operatius, Sergi Pla, per resoldre aquesta crisi, Interior "ha comès un error, que és culpabilitzar només a un comandament policial". "Si algú ha de ser cessat-ha sentenciat-, és el conseller d'Interior".

"Si el màxim responsable polític dels Mossos s'amaga darrere d'un comandament policial per haver comès un error, no em sembla el model ideal de conseller d'Interior", ha precisat David Miquel, lamentant que Interior hagi volgut "salvar els mobles".

"Dies abans de la vaga ja s'anunciaven altercats, i 48 hores abans ja s'advertia, amb la mobilització de fins a 9.000 efectius, que podia ser un dia problemàtic a nivell d'incidents", ha recordat, lamentant que no existís aquell dia "un responsable de la sala de crisi ", per poder depurar fàcilment les responsabilitats davant qualsevol problema.

En una línia similar, el portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO, Antoni Castejón, ha dit que apartant al comissari Pla només "s'ha posat un pegat", i que aquest ha estat "un preu molt alt" davant el que ha considerat com "una Getió política pèssima. Segons la seva opinió," cal anar al responsable directe, que en aquest cas és Felip Puig o el director general dels Mossos, Manel Prat ". Segons Castejón, l'explicació d'avui del conseller "arriba molt tard" i durant tot aquesta polèmica d'informes i vídeos difosos a internet "no hi ha hagut una capacitat de reacció".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, quan l'ase pot la burra no vol, 13/12/2012 - 19:34

No es cansen mai de tapar-se les vergonyes mútuament i, un cop els enxampen, d'acusar-se els uns als altres?