Publicitat
Societat · 29 de Març de 2012. 22:40h.

Els sindicats perden la batalla

Les centrals no han paralitzat l'activitat ciutadana

Els sindicats perden la batalla

Joan Carles Gallego (esquerra), de CCOO, i Josep Maria Álvarez, d'UGT

La convocatòria d'una jornada de vaga general pels sindicats, en contra de la reforma laboral impulsada pel Govern del PP i contra les retallades, especialment en el cas de Catalunya, no ha aconseguit paralitzar aquest dijous l'activitat ciutadana.

Tot i que les organitzacions sindicals asseguren que l'aturada ha afectat més del 80% de la població assalariada, la incidència de la vaga es pot comparar -o, potser, una mica superior- a la que va tenir la jornada del 29 de setembre del 2010, contra la reforma laboral del Govern de Zapatero, d'efectes molt reduïts.

En aquest sentit, les dades sobre l'evolució de la demanda d'energia elèctrica indiquen que el descens de la demanda ha estat lleugerament superior al que es va experimentar durant la jornada de vaga general de setembre del 2010.

De la seva banda, tant el Govern espanyol com el català han discrepat dels sindicats, i consideren que la jornada de vaga ha tingut incidència, aproximadament, sobre un 20% de la població assalariada. Les patronals CEOE i Cepime parlen d'un 15% de repercussió.

L'aturada ha afectat a Catalunya especialment grans empreses, com a Seat o Nissan, i centres logístics de distribució, com a Mercabarna, però no ha aconseguit una incidència important al comerç ni a l'activitat habitual de les zones cèntriques de les ciutats.

Aquesta sensació d'una certa normalitat s'ha vist reforçada pel fet que, en general, els transports públics han respectat els serveis mínims, tot i que s'han produït retards i s'han tancat algunes boques d'estacions de metro.

Tanmateix, les manifestacions convocades a la tarda han experimentat un seguiment considerable, un fet que ha portat els sindicats a ratificar-se a la seva opinió que la jornada de vaga ha estat un èxit.

De tota manera, el Govern del PP ja havia avançat, i aquest dijous s'ha ratificat en la seva posició, que en cap cas modificarà aspectes important de la reforma laboral, que actualment es tramita al Congrés.
 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 joan, manresa, 01/04/2012 - 12:07

El Casal,12 h.--No solament la batalla,el Sr.Gallego fins i tot a perdut moltes cosses personals...,sí es que mai las ha tingut....," En un programa del Sr.Basté se li pregunta sobre la violencia dels piquets ,i ell amb tota la cara réspon que li procupa més la violencia patronal.."Subvenció FORA

#6 genaro, barna, 31/03/2012 - 21:26

Hasta cuando vamos a aguantar a este par de matones subvencionados?

#5 Daserrout, BCN, 31/03/2012 - 14:06

Aquestes dues maules són els responsables de la guerra urbana a BCN. Quan es convoca una manifestació s'ha de garantir l'ordre.

#4 JosepA, Manresa, 31/03/2012 - 00:51

Quan hi ha empreses que fan vaga per por dels piquets, no és un èxit

#3 Realista, Bcn, 30/03/2012 - 02:19

La vaga ha fracasat estrepitosament. Aquests sindicats mafiosos feixistes només han pogut coaccionar i amenaçar a alguna gran empresa. Normalitat. Jo he comprat normalment a varies botigues, he fet benzina, he circulat, he dinat, he fet un parell de cafés...i totes les meves amistats han treballat.