Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2020. 09:44h.

Els sindicats veuen "injusta, classista i sectària" la gratificació de la Generalitat

Critiquen que la paga variï en funció de la categoria professional del personal sanitari

Els sindicats veuen "injusta, classista i sectària" la gratificació de la Generalitat

La paga de gratificació anunciada per la Conselleria de Salut per compensar el treball dels professionals durant la pandèmia ha rebut les crítiques de la majoria de sindicats, a excepció de Metges de Catalunya (MC), que la consideren "injusta, classista i sectària" per diferenciar per categories professionals.

La Generalitat gratificarà amb una paga extra a l'agost d'entre 350 i 1.350 euros al personal sanitari i de residències geriàtriques, que variarà en funció de la categoria. Els metges cobraran més que infermeres, residents i auxiliars.

La UGT ha qualificat d'"injusta, classista i sectària" aquesta vara de mesurar, que "demostra el menyspreu de la Generalitat cap a col·lectius que han estat en primera línia i exposats, tant o més que altres, a la covid, gairebé sempre sense els equipaments de protecció necessaris". També compara la gratificació a una "almoina".

Per la seva banda CCOO considera que els criteris per repartir la gratificació s'ha decidit "amb criteris classistes" i reclamen que "el salari s'ha de negociar amb els sindicats, no com dons ni com si fos una cistella de Nadal".

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE), també considera "classista" la decisió de la Generalitat i adverteix que "si el Govern no recapacita i fa marxa enrere, estarà fomentant bretxes en el nostre sistema sanitari, premiant de manera desigual l'esforç dels professionals". El sindicat CATAC, per la seva banda, creu que "és una manera de diferenciar persones, sense considerar què han fet realment".

El sindicat Estatal de Tècnics Superiors sanitaris- SIETeSS ha enviat una carta a la consellera Alba Vergés per exposar-li que considera que la paga és "injusta i discriminatòria" per als tècnics superiors sanitaris, "que també han estat en primera línia sense epis" i denuncien que "una major titulació no significa una major exposició a la covid-19".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 gurguri, barcelona, 12/06/2020 - 18:06

Para los fanáticos que nos Gobiernan lo mas importante ha sido pagar altos precios para la poca aportación de la Sanidad Privada de sus amiguitos.Habría que valorar si es n ormal los mas de 48.000€ por cama que han pagado.

#11 Kropotkin, Bic, 12/06/2020 - 13:00

Pobre Generalitat estelada, ya sólo les faltaba que les hubiesen acusado de hacer una propuesta machista, racista, antisemita, antidemocrática y antivegana. Jua, jua, jua,...

#10 electra, Barcelona, 12/06/2020 - 12:43

Tots han treballat fin l'extenuació, metges, infermeres que xapó i els resident que pot-ser algún dia van estar sols. la paga EXTRA HA D'ESSER PER TOTS IGUALS. Soc mare de metge....

#9 joan, manresa, 12/06/2020 - 12:31

tinu.)La suspensió al menys durant 6 mesos del pagament del IRPF sobre las pensions...,Ya aguantem prou axó durant las 14 pagas....i are be lo fort...,ya un rumm..,rumm,de que nomes es pagan devolucions de la Renta als mes joves...(40,50 anys..,)en espera que las devolucions als de mes de 70 se les puguin estalviar..,la mare..Quedessin...tots ...

#8 joan, manresa, 12/06/2020 - 12:26

Quant el Govern a d'aflojar la cartera ....,mai plou a gust de tutom....,i tots tenen rao....,o es que potser els que ens hem quedat en quarantenes,sofrint uns horaris marcats per sortir...,i amb la creu a sobre de que som "El problema d'aquest virus..."...¿ No ens mereixerem també una petita compensació...??No demanem pas gaire ...,(cont