Publicitat
Societat · 24 de Novembre de 2011. 12:29h.

Els treballadors de l'ACA culpen el tripartit i els governs de Pujol

Denuncien que la gran part dels 1.400 milions d'euros de deute va ser "aprovada pels partits polítics al Parlament"

Els treballadors de l'ACA culpen el tripartit i els governs de Pujol

Recoder, a l'arribada a la seu central de l'ACA

Els treballadors de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han escridassat -xiulets, crits de 'fora, fora' i algun insult- el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, quan ha arribat a la seu central de Barcelona per assistir a la celebració del consell d'administració.

A més, li han fet arribar una carta per manifestar "la precarietat de la situació a l'ACA i demanar què la Generalitat s’impliqui encara més en defensa d’una bona gestió pública de l’aigua". La resta de membres del consell d'administració de l'empresa pública també han estat escridassats.

El president del comitè d'empresa de l'ACA, Alfons Barceló, ha explicat que han rebut així el conseller perquè "des del primer dia que va fer-se càrrec de la conselleria ha manifestat obertament que l'endeutament es deu única i exclusivament a una mala gestió. I en això no hi estem d'acord". "Hi ha mala gestió? Sí. Busquem els responsables d'aquesta mala gestió, però hem de defensar el que hem fet bé", ha afegit.

En declaracions a e-notícies, ha explicat  que l'empresa es troba en "una situació molt delicada" ja que té un deute de 1.400 milions d'euros que ha atribuït a "l'endeutament aprovat pels partits polítics al Parlament -1.200 euros- i a un endeutament directe amb els proveïdors".

Segons l'opinió de Barceló, aquesta situació de l'empresa pública és responsabilitat de "l'anterior govern tripartit" i també "ve derivat dels 23 anys del govern de CiU", tot i que l'agència es va crear l'any 2000 -tres anys abans que el tripartit entrés al Govern de la Generalitat-.

En aquest sentit, ha apuntat que "CiU des de la creació de la Junta de Sanejament ha fet que aquest endeutament hagi crescut, i quan es va crear l’ACA -que és la suma de la Junta de Sanejament, Junta d’Aigües i Direcció General de Política Hidràulica- ja va néixer amb l’endeutament que portava la Junta de Sanejament".

"Que facin responsables als que han fet aquesta mala gestió, però ells no prediquen amb l'exemple. Els tres gerents que tenim de l'ACA anterior, que han sigut responsables en tota mesura de l'endeutament, tots estan col·locats. Un de secretari general de Justícia, l'altre de president de Gisa i l'altre de director de serveis de Justícia", ha denunciat.

El representant dels treballadors de l'ACA considera que el nou paquet de retallades, sobretot les que afecten al funcionaris, són "completament populistes" perquè "som un col·lectiu mal vist per la resta de gent i és el que interessa vendre".

Per últim, ha anunciat que estudien emprendre accions contra els responsalbes. "No sabem com vehicular-ho -ha admès-, perquè la cosa no és fàcil, perquè precisament els tres gerents que eren responsables de la gestió de l'ACA estan col·locats dins de la mateixa administració tot i que eren de l'anterior tripartit". Tot i això, ha dit que "estem buscant la fòrmula" i ha afegit que una possibilitat seria "fer una denúncia al Síndic de Greuges".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 GG, LLEIDA, 25/11/2011 - 15:14

El problema de l'ACa ha estat la manca de finaçament per part dels diferents Governs. No és de rebut fet pagar la situació al personal de la institució, no podem desmereixer la feina feta i les instal.lacions que avui tenim, les quals ens situen com a referent en el compliment de la Directiva Marc.

#8 Joan, Bcn, 25/11/2011 - 14:30

Personal aca atll= 800 pax, mes de la meitat en época tripartit. Deute antiga no pasaba de 300. Nomes amb la desaladora, psarus i tuberies, els amics de icv varen gastarse 500. Sobra la meitat del personal, vergonyos.

#7 Cesar, Tortosa, 25/11/2011 - 13:15

Si segur que el deute del ACA era prou alt amb 23 anys de CIU, pero resulta que uns partits (Tripartit), es van presentar a unes elecions diguen que CIU fea les coses molt malament i que ells ho farien millor, aqui esta la prova, en 7 anys han mes que doblat el deute, cal pensar el tema.

#6 sulfuro, Barcelona, 25/11/2011 - 09:43

La catástrófica gestión de la ACA ha sido conocida tolerada e incluso patrocinada por unas autoridades ocupadas en ocultar las consecuencias de su inoperancia.
Los ciudadanos exigimos que llos malo sadministradores carguen con las consecuencias de su mal hacer

#5 Barceloní emprenyat, BCN, 24/11/2011 - 17:36

L'ACA acabarà sota el paraigüa d'Agbar (Grup Gaz de France-Suez). O sigui, privatitzada. A més, crec recordar que el cap de l'ACA és un ex alt directiu d'Aigües de Barcelona. A més, Agbar es va desfer fa poc de quasi 200 treballadors, just els que pot tenir l'ACA ara. Tot quadra,no?