Publicitat
Societat · 31 de Març de 2015. 20:29h.

Els tuits anònims contra els catalans queden impunes

La fiscalia al·lega que la seu de Twitter està als EUA i cal una comissió rogatòria

Els tuits anònims contra els catalans queden impunes

Una imatge de la presentació de la denuncia contra els tuits (Foto: Drets)

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha explicat en una interlocutòria que no pot continuar investigant un conjunt de tuits denunciats per insultar Catalunya i els catalans, afirmant que “els usuaris no han pogut ser identificats al tractar-se de perfils anònims o bé perquè no responen a una identitat certa”.

En el text la fiscalia ha apuntat que “en relació a la identitat de la persona o persones que estan darrere d'aquests perfils, significar que s'ha realitzat totes les diligències de recerca que estan al nostre abast per identificar a l'autor o autors responsables d'aquests perfils denunciats amb resultat negatiu”.

En aquest sentit, ha al·legat que per accedir “al contingut de les comunicacions i dades de l’usuari es requereix d’una ordre judicial de les autoritats nord-americanes”, perquè la seu de Twitter es troba als Estats Units. També ha afegit que per aconseguir aquesta informació caldria cursar una comissió rogatòria.

Alguns dels tuits denunciats per l'associació Drets feien afirmacions com ara: “Cuando sea cordoba-barsa voy a ir al camp nou a matar catalanes, que te parece? Tu estas en la lista”, “Lo que mas me jode son los putos catalanes que celebran esto. Headshot y hoguera”, “Me cago en los muertos del barsa, putos catalanes de mierda, ojalá se mueran todos los de Cataluña y se tenía que quemar Cataluña”.

També es van publicar tuits amb missatges com “Mira es que a todos los catalanes del Camp Nou los metia en un campo de concentración y que murieran lentamente y sufriendo! #hayqueextinguirlos!”, “Una bomba de napalm a #cataluña y otras comunidades iguales, si se acaba con el nacionalismo ya no habría crisis”, “Muerte a Cataluña, una bomba a todos los independentistas”, #ElVeranoEsPara prenderle fuego a Cataluña y que todos los catalanes ardan y se mueran y mear sobre sus putas cenizas”, “VIVA ESPAÑA PUTOS CATALANES BOMBA EN CATALUÑA”.

Altres missatges vistos a Twitter que s’han denunciat són els següents: “A los Independentistas de Cataluña Todos los metía a la cámara de gas!!.INDEPENDENTISTA=CAMARA DE GAS”, “Que bonito es visitar Cataluña desde un aeroplano para tirar una bomba y dejarlo todo plano”, “Ahora es cuando de verdad tenia que caer una bomba en Catalunya, entre los independentistas y los gays... #asco”.

Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#28 pepe, andorra, 02/04/2015 - 23:09

y entonces como q han podido locslizar al murcianico q amenazaba con poner bombas? El doblepensar es asi. Q tampoco entiendo pq intencion sin accion es delito. Entonces q es aquello de kortatu: odio a todo el mundo y rezo para q llegue una gurra nuclear. Joer con la dictadura blanca esta.

#26 Parrac, Vic, 02/04/2015 - 10:12

Els de tven3 sou abduits pels twits.

Que no semorin als avions ni els catalans ni els vigetans ni els lletjos. lalalala

Dema indpendencia o res

#25 CanRauxa, Seva, 01/04/2015 - 19:54

Caram! I quan va morir la del PP a Lleó i seguidament van arrestar els qui van enviar piulades, també es van trobar amb aquestes traves?
I quan s'ha fet apologia d'ETA tampoc van poder actuar? Em sembla que aquesta excusa no s'aguanta per enlloc... com Espanya...

#25.1 despertaferro, l´h, 02/04/2015 - 00:54

soys unos ESTELADOS y INDOCUMENTADOS creo recordar que hace unos dias han detenido a un descerebrado en Murcia por ser el autor del comentario xenofobo en tuiter pero claro alguno solo ve tven3 o el periodicos que solo hablan del "proces" INFORMAROS UN POQUITO .INDECENCIAAAAAA !!!!

#24 ECinco, Barcelona, 01/04/2015 - 19:51

Ánimo.....Lo estais consiguiendo.

#23 Pep d sants, Bcn, 01/04/2015 - 18:47

Be. Això vol dir q nosaltres també podrem dir la nostra. Amparant?nos en la jurisprudència.