Publicitat
Societat · 25 de Juliol de 2017. 08:43h.

Els vaguistes de TMB justifiquen dotze dilluns de vaga per "la defensa del transport públic"

El comitè de vaga insisteix que vol "negociar"

Els vaguistes de TMB justifiquen dotze dilluns de vaga per "la defensa del transport públic"

Usuaris del Metro a l'estació de Sagrera, en una foto d'arxiu

Els treballadors del metro han celebrat el dotzè dilluns de vaga -el nombre d'usuaris s'ha reduït un 30% des que va començar- i una de les reivindicacions del comitè de vaga és "la defensa del transport públic". "En això creiem que anem de la mà dels usuaris, que depèn d'obtenir garanties de no privatització del servei i de mantenir uns estàndards de qualitat en la contractació", exposen.

Els vaguistes denuncien en un comunicat que "des de fa uns anys ens trobem en un procés d'externalització de feines. Ara, com ara aquest procés és molt accentuat al departament de vies, nosaltres proposem un calendari d'internalització basat en la finalització dels contractes actuals. Tenint en compte la viabilitat de l'empresa i amb cost previst pràcticament 0 (avui en dia aquestes feines tenen un cost)". Segons els vaguistes, l'empresa al·lega que són d'anteriors mandats i proposa contractar només cinc persones.

També critiquen que "l'augment del percentatge de la plantilla a temps parcial és un fet. Ambdues parts proposem la creació de nous torns de treball. L'empresa els vol amb treballadors a temps parcial i nosaltres a temps complet. Nosaltres proposem una reducció del percentatge de personal a temps parcial fins al 45% en ambdós torns". Segons els vaguistes, l'empresa proposa una reducció del percentatge de personal a temps parcial fins al 0% el 2022 donant cinc anys de temps a la Direcció per fer els canvis que consideri necessaris.

La darrere reivindicació és la conciliació familiar, ja que fins al setembre del 2016 l'empresa permetia fer canvis de torn o incús entre torns per a jornades reduïdes. Com a mesura de pressió aquesta possibilitat ha estat eliminada; "demanem revertir aquesta retallada en conciliació familiar i posa-ho en conveni".

Durant els últims quinze dies la presidenta de TMB Mercedes Vidal, ha estat reprovada a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat; també al ple del consistori de Barcelona. El Departament de Treball ha presentat una proposta de mediació que recull diverses reivindicacions dels treballadors que tant el comitè d'empresa com TMB han acceptat. Ara, hi falta el vistiplau de les assemblees dels empleats del metro, que s'hauran de convocar els pròxims dies.

3 Comentaris

Publicitat
#3 l, barcelona, 25/07/2017 - 12:26

doce dias de huelga
pero
los cobraran igual. verdad?

#2 Capit@n España, Que es destapin els salaris astronómics dels directius de TMB, 25/07/2017 - 09:28

El que no defensa el transport públic es l'ajuntament de la Sra. Colau amb la seva pretensió de possar el tranvia de la Diagonal entre Glories i Pl Macià. Es una privatització encoberta, la mes gran a BCN fins ara, donat que la empresa que donara el servei es la que ho presta actualment, UNA EMPRESA PRIVADA.

#1 Petersellers, Bcn, 25/07/2017 - 08:59

Per mi es poden anar a la merrrda