Societat · 19 de Maig de 2010. 20:23h.

Els xefs es queden sense premi

El tripartit rebutja incloure la Gastronomia en els Premis Nacionals de Cultura

Els xefs es queden sense premi

Andoni Luis Aduriz, Joan Roca, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda i Ferran Adrià, en una imatge d'arxiu. (Foto: revistacabaretxpress)

La diputada de CiU al Parlament, Carme Vidal, ha defensat sense èxit davant la Comissió de Política Cultural, una proposta de resolució, per tal d’instar el Govern “a incloure en la propera o en successives convocatòries dels Premis Nacionals de Cultura, el Premi Nacional de Gastronomia, com a reconeixement a un element d’identitat cultural i com a reconeixement a la creativitat”. El tripartit ha rebutjat aquesta proposta.

Segons Vidal, “ara cal introduir un nou premi, el Premi Nacional de Gastronomia, perquè cal reconèixer la importància que la cuina té en la nostra cultura i perquè el sector així ho reivindica des de fa temps”. Tal com ha recordat la diputada nacionalista, “Carme Ruscalleda així ho va expressar també durant la Festa del Bolet de Lleida el passat mes d’octubre, on va voler recordar que la cuina és cultura”.
 
A més, Vidal ha destacat, que “si en l’edició de l’any 2008 de la Dokumenta de Kassel, la fira més important d’art contemporani, hi va ser convidada la gastronomia catalana a través de Ferran Adrià, demostrant així que la gastronomia és reconeguda com a disciplina creativa, els nostres premis nacionals han d’incloure també aquest reconeixement”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 laila, bcn, 20/05/2010 - 09:53

quants diners costa l'acte d'entrega dels premis? altra vegada veurem cambrers, cava, canapes, fotografs, mossos i xofers perque aquests ximples facin veure que son importants.