Publicitat
Societat · 20 de Maig de 2022. 10:20h.

“Em podries parlar en castellà", al Parlament

La CUP, ERC i Junts rebutgen la petició d’una malalta d’ELA

“Em podries parlar en castellà", al Parlament

Malalts d'ELA han estat presents a la comissió de Salut del Parlament per explicar la seva situació a diversos diputats. Una d'elles, Yolanda Delgado, ha demanat a la diputada de la CUP, Laia Estrada, si “em podries parlar en castellà, si us plau?”.

Estrada li ha preguntat si “no entén el català?” i ha indicat que “jo faré la meva intervenció en català i si hi ha alguna cosa que no ha entès després no tinc cap problema a tornar-ho a explicar”.La diputada de Ciutadans, Anna Grau, s'ha queixat per aquest fet i ha lamentat que ERC i Junts “han fet igual”. Grau, durant la comissió, ha deixat clar que “lamento molt que aquí s'hagi parlat de respecte, de consens, de sensibilitat, d'empatia, i que tres diputades no hagin atès la petició de Yolanda Delgado de dirigir-s'hi en llengua castellana, que és llengua oficial de Catalunya”.

"M'ha semblat una falta de respecte, una declaració d'intencions i un mal indici amb vista al consens", ha afegit. La diputada de Ciutadans ha estat represa per aquestes paraules per la presidenta de la comissió, Assumpció Laïlla (Junts).

“Per respecte als compareixents aquesta intervenció sobra. La senyora diputada està en el seu dret, i és la nostra obligació i fins i tot us diré el nostre deure, en la llengua que ens és pròpia i ens expressem millor”, ha argumentat Laïlla.

“La seva queixa no és ni adequada ni en aquests moments necessària tenint els compareixents aquí presents. Lamento que hagin hagut de patir aquesta intervenció que no és propi de la comissió de Salut”, ha afegit, a més d'acusar Grau d’“utilitzar” els malalts per a la seva “lluita política”.

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#54 Sarola, Castelldefels, 24/05/2022 - 16:28

Es evident que els (Nazi-Kumbayá)s son una colla de Fills de Puta.

#53 bejota, bcn, 23/05/2022 - 12:30

NINGÚN IDIOMA MINORITARIO MERECE QUE LO HAGAN HOSTIL Y ANTIPATICO.
NO COMMETS!

#51 José , Barcelona , 21/05/2022 - 19:39

Pero estamos por el bilinguismo o no? O mejor hable en cristiano que solo llevo 30 años en cataluña.

#50 Resistencia , Flors i violes , 21/05/2022 - 15:37

La mejor respuesta la ha dado Jordi Sabaté Pons, enfermo de ELA desde los 30 años:
" Sois escoria".

#49 Resistencia , Flors i violes , 21/05/2022 - 11:27

Conociendo la historia real (no la que cuentan en la wiki) de Laia Estrada, se entiende mejor.