Publicitat

La Generalitat va dividir Barcelona en tres regions sanitàries, però no van publicar la modificació al DOGC

Embolic legal

La decisió que va prendre el Govern de confinar la ciutat de Barcelona a la fase 1 de la pandèmia pot tenir problemes legals, ja que el Decret 10/2013, de delimitacions de sectors sanitaris i regions, no està modificat i l'àrea sanitària de Barcelona no està dividida en tres.

La Generalitat informa en la web que la Regió Sanitària Barcelona "es va reordenar en tres àmbits territorials (Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord i Àmbit Metropolità Sud)" a partir de l'acord del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, de 29 de maig de 2017, que modificava l'estructura dels òrgans centrals del CatSalut i aprovava un text refós de l'estructura dels òrgans territorials.

"Es proposa que aquests tres àmbits es converteixin en tres regions sanitàries diferenciades un cop s'aprovi la modificació del Decret 10/2013, de 3 de gener, de delimitacions de sectors sanitaris i regions", diu textualment l'acord pres pel Consell de Direcció del Servei Català de la Salut. No obstant això, la modificació de l'esmentat decret que delimita les regions mai es va arribar a fer.

De fet, el BOE va publicar dissabte passat que Barcelona i l'àrea metropolitana era una única "unitat territorials". "A la Comunitat Autònoma de Catalunya, les regions sanitàries de Girona, Lleida, Catalunya Central i Barcelona (Metropolità Nord, Metropolità Sud i Barcelona ciutat)", especificava.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Ojotuerto, Calafell.tab, 28/05/2020 - 11:10

Quién va a ser director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) ? el Coromines..... ...... No hay más preguntas , Señoría

#11 un musclu, bcn, 27/05/2020 - 19:10

Es pot ser mes inutil?

#10 joan, manresa, 27/05/2020 - 17:37

Tres eran tres..!!!!Els Reis del Orient..!!...,pro no..,en aquest cas ,no son del orient...,son de mes a prop.Son a casa nostra...,El tres Reis de la Disbauxa...,els tres Reis de la pantomima mes gran de la Historia de CAT.....,sigui tot dit amb el màxim de respecte i admiració cap els Tres Mags.....,en aquests cas tres eran tres ,bessons amb tot

#9 Sergi Sergio, Barcelona, 27/05/2020 - 14:52

Barcelona ya es la unica ciudad de España cerrada, clausurada, a causa de su "invento" de las regiones sanitarias, son asi de geniales los genios inventores, que no entre ni salga nadie, porque??? porque lo digo yo y punto.

#8 Montserrat, Barcelona, 27/05/2020 - 14:25

La foto del trio passarà a la historia com els veritables virus que ens ha tocat suportar en un periode que han fet les mil i una barrabassades, fins i tot quan vides humanes estaven en joc. Son uns veritables delinquents que decreten en la ilegalitat i la ineptitud, alumnes d'aquells que avui tancats entre reixes van inaugurar el "tot s'hi val"