Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2019. 22:54h.

Embús pels presos a Badalona

L'Estat considera amortitza el procés

Embús pels presos a Badalona

Veïns tallen un carrer a Badalona en solidaritat amb els presos

Des de fa quinze mesos, els independentistes de Badalona es concentren a la Plaça de la Vila cada dilluns a les set de la tarda per denunciar l’empresonament dels presos. Avui és un un dia especial perquè aquest dimarts comença el judici a Madrid.

A les set de la tarda hi ha un centenar de persones i dues parades de l’ANC i Òmnium amb domassos grocs “per empaperar tot Badalona” segons explica un dels oradors. Són de franc.

De mica es va omplint la plaça -mai del tot: el carrer de Mar continua transitable- mentre un cantautor escalfa l’ambient amb l’Estaca, la Gallineta i altres cançons del repertori indepe.

Comencen els parlaments. “Fem que Badalona se situï en el mapa de la lluita reivindicativa”, afirma un. Un orador i una oradora es van tornant en el discurs. “No normalitzem la repressió”, clama ara ella.

Després es posen davant del micro representants de diverses entitats veïnals. Han de començar amb la frase “jo acuso a l’Estat espanyol”. Tot seguit ’acusen de diversos delictes i malifetes.

“Jo acuso a l’Estat espanyol de portar a judici les idees de tot un poble”, afirma una. “Jo acuso a l’Estat espanyol de no respectar els drets socials: a l’habitatge, a l’educació, al treball”.

Mentre alguns dels assistents, amb cartells pels presos, van ocupant el carrer i tallar el trànsit. Un fa gestos amb la mà perquè s’hi acosti més gent.

Un altre fins i tot posa dos cons a l’asfalt. Els conductors comencen a emprenyar-se. Arriben dos agents de la guàrdia urbana amb cara de no saber massa què. Sembla que passa cada dilluns. Almenys cada dilluns que hi ha quòrum.

Els conductors atrapats a l’embús. S’ha format una filera ben llarga inclòs algun autobús de transport urbà-, comencen a tocar els clàxons cada cop amb més insistència.

Les dues Catalunya estan concentrades durant uns instants al carrer Francesc Layret de Badalona. Els que es mobilitzen pels presos i els que volen arribar a casa després d’una dura jornada laboral.

badalona2.jpg

Les botzines ja impedeixen escoltar els discursos. M’acosto a la conductora d’un Vokswagen, pico a la finestra amb l’esperança que baixi el vidre.

- Perdoni, sóc periodista, està emprenyada?
- Molt, ho fan cada dilluns, ja n’hi ha prou

Un agent passa a la vora amb cara de circumstàncies. “404 han vuelto a cortar”, informa als seus superiors o a una patrulla propera.

Al final, gràcies a les gestions dels agents, obren el pas i deixen passar alguns vehicles. Però al cap d’una estona, quan es despisten, tornen a tallar la circulació.

Els conductors ja no toquen el clàxon. Deuen saber els horaris i l’acte està a punt d’acabar-se. Canten els Segadors, crits d’”In-inde-independència” i informen l’horari de les properes mobilitzacions.

Passa una noia a peu, també empipada. Li diu a un altre dels que està al mig del carrer: “Deixeu passar, alguns demà ens llevem a les set”.

No sé si tallant carrers faran res per la causa de la independència, però en el fons es l’únic incident -si es pot anomenar incident- que presencio abans del judici.

Catalunya -almenys la Catalunya indepe- ha assumit el judici sense incidències. El trasllat dels presos es va fer entre mostres de solidaritat, però sense problemes.

I diumenge passat va haver-hi una manifestació de l’esquerra independentista davant una caserna de la Guàrdia Civil a Barcelona, però eren quatre gats.

A ulls de l’Estat, sembla que el procés està amortitzat./ Un reportatge de Xavier Rius

badalona3.jpg

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Veciana, Barcelona, 12/02/2019 - 12:37

No tienen ningún derecho a poner conos.La gente tiene derecho a sacarlos y a metérselos por el culo a esos mierdas.

#7 Francisco, Badalona, 12/02/2019 - 11:04

Y qué consiguen con esto???
Joder a quien no tiene culpa de nada. Cualquier excusa es buena. Si no son los yayoflautas son estos si no los estudiantes. Lo malo es que cualquier día a uno que llegue cabreado se le irá la olla y se llevará a unos cuantos por delante. Entonces los listos de siempre a buscar responsbles

#6 botifler1914, Sinitaca, 12/02/2019 - 11:03

Cuatro gatos consentidos que hacen lo que quieren...

#5 Vicente four, Hospita pita eh, 12/02/2019 - 09:09

la Hispanidad. Os tienen mal acostumbrados, muy mal diría yo, al permitir cortar la ciudad antes de que les evacuaran del poder, ya han adquirido el hábito y en caso de ser desalojados dirían que es fascismo. O se hace lo que ellos quieren o eres un o una nacionalista española, españolazo, españolaza no queriendo ver que así no solventan nada.

#4 Vicente four, Hospita pita eh, 12/02/2019 - 09:07

Jo us acuso com catalans contaminants que sou.
Disposeu de llar de foc i cada dilluns sortiu al carrer amb les vostres brases per donar la brasa.
Sois muy pesados pero gran culpa la tiene la del pelo blanco (el que se ve o ella deja ver). Lo digo porque existe Just for Women para todos los folículos pilosos. Y aquel que quería trabajar el día de