Societat · 28 d'Abril de 2009. 13:17h.

Empastifada la seu d'ERC pels anti-Bolonya

Els universitaris també ocupen la seu del PSC i del Banco Santander

Estudiants anti-Bolonya han ocupat les seus del PSC, Esquerra i el Banco Santander per a protestar contra el que consideren un "procés de mercantilització de la Universitat". A la seu d'Esquerra, prop d'un centenar d'estudiants han ocupat  el vestíbul de la seu i han omplert de pintades les parets, amb consignes com "Huguet dimissió" o "ERC culpables" o "Bolonya s'aplica a cops de porra".

Els estudiants han discutit, de manera pacífica, amb una petita representació de les JERC, els únics que en aquells moments es trobaven a la seu. Aquests els hi han retret les pintades, però els anti-Bolonya han assegurat que es quedarien a la seu fins a veure complertes les seves exigències o "fins que vingui algú amb capacitat de decisió a negociar amb nosaltres i s'arribi a un acord".

Igualment, han convidat a marxar els representants dels mitjans de comunicació que realitzaven fotografies dels fets al vestíbul per por a ser reconeguts a les imatges, tot i que ells mateixos han enviat el comunicat a la premsa on informaven de l' acció. Dos mossos s'han apropat a la seu, i després de dialogar uns minuts amb els joves, han marxat.

Segons un comunicat de la Coodinadora de Assemblees d'Estudinants (CAE) "denunciem, en el dia d'avui, amb aquesta ocupació, que els partits polítics són  responsables del procés privatització de la Universitat, amb la formulació de lleis que fomentan els convenis amb entitats privades i amb la seva complicitat amb les empreses. Destaquem així mateix la responsabilitat directa d'aquest partit en la implementació del procés al capdavant de la Conselleria d'Universitats, Innovació i Empresa. Exigim la dimissió del Conseller Josep Huguet i de la Comissionada Blanca Palmada."

Tanmateix, treballadors i treballadores de TMB, en solidaritat amb els estudiants, han entrat a la seu del PSC amb la voluntat de quedar-se per espai d'una hora per manifestar el seu rebuig al procés de mercantilització de la Universitat. Denuncien "que el PSC és un dels principals responsables de la privatització de la Universitat imposant el Pla de Bolonya sense escoltar les demandes dels estudiants. Amb aquesta acció volem explicitar els vincles de solidaritat que uneixen treballadors i estudiants en contra del procés privatitzador dels serveis públics."

D'altra banda, un grup d'estudiants també ha ocupat la seu administrativa del Banc de Santander en motiu de protesta per ser "un dels principals responsables de la privatització de la Universitat que actua amb la complicitat dels nostres governants. Mitjançant la División Global Santander Universidades, Red Emprendia, el Parc Científic de la UB i altres iniciatives aquest grup financer condiciona i es beneficia de la transferència de coneixement."

Veure fotos ocupació seu d'ERC

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Mar, Badalona, 28/04/2009 - 21:43

El gran fracàs d'aquesta colla és que fa mesos que es queixen i ningú encara té clar el per què. Més valdria que es dediquessin a estudiar, en comptes de dedicar-se al grafifti.

#11 luis, barcelona, 28/04/2009 - 21:40

La niñita del SPRAY merece una MULTA QUE LA DOBLE

#10 colla de ganduls que vindran arquitectes de la india, cotxes de la india, cardedeu, 28/04/2009 - 19:30

orgasmus i allargar les carreres a base de repetir cursos pagan el papa projecte anticrissis, sou minim inrerprofessional 614 euros al mes , congelar tots els salaris baixos, reduccio anual d'un tres per cent dels salaris alts, fins el 2020,

#9 ianu, berga, 28/04/2009 - 18:33

MÉS INFORMACIÓ: http://www.llibertat.cat/content/view/5312/1/

#8 Fermin Frapat, Hostalets de Balenyà, 28/04/2009 - 16:40

Si es tractés de la seu de Ciutadans, ja estariem parlant de persecució, feixisme, i coses similars.