Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2014. 13:41h.

Empresaris alemanys en contra de "separar Catalunya d'Espanya"

Adverteixen que el Principat "ja no pertanyerà a la UE"

Empresaris alemanys en contra de "separar Catalunya d'Espanya"

Erwin Rauhe, un dels signants (economidades.com)

Uns seixanta directius i empresaris alemanys residents a Catalunya han presentat un document, titulat Declaració de Barcelona, on alerten de les "nefastes conseqüències" que tindria per a Catalunya la seva independència d'Espanya, ja que es "quedaria fora de la Unió Europea" i és "dubtós" que pogués mantenir l'euro com a moneda.

"Com a empresaris, executius, professionals liberals i residents a Catalunya, observem amb gran preocupació les tendéncies independentistes, que tenen com a finalitat separar Catalunya d' Espanya. Si Catalunya es separa d' Espanya, ja no pertanyerà a la Unió Europea. Les negociacions d' adhesió per reincorporar-se de nou durarien anys i requeririen unanimitat", apunten.
 
"Si Catalunya queda fora de la Unió Europea, és dubtós que l'Euro segueixi sent la seva moneda oficial. No existiria el finançament a través del Banc Central Europeu. Tampoc existiria la lliure circulació de treballadors, mercaderies, serveis i capital. Tots els convenis per evitar la doble imposició i els referits a la Seguretat Social haurien de renegociar-se durant un lIarg procés", asseguren a l'esmentat document.

"Tot aixó comportaria nefastes conseqüéncies per a l' economia a Catalunya. Alertem dels perills d' un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat sofriments immesurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya", sentencien.

Entre els signants, que han creat una plataforma anomenada "Catalunya sense Europa, no", hi ha el conseller delegat de Basf Espanya i màxim responsable de l'activitat de Basf al sud d'Europa, Erwin Rauhe, si bé ha avalat el document a títol particular.

L'expresident del Cercle de Directius de Parla Alemanya Albert Peters, que ha presentat el document, ha assegurat que Croàcia es va independitzar a principis dels noranta i ha trigat més d'una dècada a entrar a la UE, i ha advertit que a Catalunya li podria passar el mateix. Un altre dels signants, que ha participat en la roda de premsa, és Gerhard Esser, exconseller delegat de Thyssen Krupp Materials a Espanya i Portugal i exvicepresident de la Cambra de Comerç d'Alemanya.

Publicitat
Publicitat

138 Comentaris

Publicitat
#85 BEJOTA, BCN, 13/02/2014 - 20:36

FUGA EMPRESARIAL:

EEUU: "Muchas empresas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7".

Alemania; "Para nuestras compañías, la unidad de mercado cobra particular relevancia".

Japón: "Las relaciones empresariales de las firmas niponas se reconsiderarían".

Reino Unido: " IDEM

#84 BEJOTA, BCN, 13/02/2014 - 14:50

Plataforma 'Catalunya sense Europa, No!'
Por a represàlies per posicionar-se en contra de la independència.
Des de la plataforma Catalunya sense Europa, No! asseguren que alguns empresaris que van signar la declaració en què advertien de les "nefastes conseqüències" d'una hipotètica secessió.

#83 Jordi, BCN, 12/02/2014 - 19:57

En segon lloc, no és veritat que si Catalunya se separa d'Espanya deixarà de pertànyer a la UE. El seu discurs és bastant polític. Francament, o no saben de què parlen o tenen intencions clares. Si parlen amb el seu col·lega alemany Roland Vaubel els aclarirà algunes coses que ells desconeixen.

#82 Jordi, BCN, 12/02/2014 - 19:52

L'exemple que posa de Croàcia em fa sospitar bastant. L'empresari és poc intel·ligent (que no ho crec) o amaga intencions polítiques. Croàcia no ha entrat a la UE fins que no hi ha hagut acord intern per voler-hi entrar i fins que no ha complert els requisits per entrar. No té res a veure el que diu

#81 BEJOTA, BCN, 12/02/2014 - 13:28

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.