Societat · 7 de Març de 2013. 18:25h.

Empreses alemanyes busquen enginyers a Catalunya

El director del SOC diu que els 65 llocs de treball oferits demostren que "tenim molt bons professionals"

Empreses alemanyes busquen enginyers a Catalunya

El director del SOC, durant la inauguració de les jornades

Empreses alemanyes busquen enginyers a Catalunya, dins les jornades de col·laboració de la Xarxa EURES-SOC amb els serveis públics d’Ocupació d’Alemanya, que tenen lloc a Barcelona els dies 7 i 8 de març, inaugurades aquest dijous pel director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio.
 
En aquestes jornades, un total de 18 empreses alemanyes que ofereixen 65 llocs de treball per a enginyers, majoritàriament de les especialitats d’informàtica, industrial i electrònica, fan entrevistes a unes 200 persones candidates prèviament preseleccionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en funció del perfil professional requerit per les empreses.
 
A l’acte d’inauguració, el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, ha destacat que “empreses capdavanteres i importants” d’Alemanya vulguin contractar enginyers catalans perquè la qual cosa significa que a Catalunya hi ha “molt bons professionals amb molt bona formació” que tenen l’oportunitat d’anar a treballar en aquestes empreses alemanyes.
 
En aquest sentit, el director del SOC ha posat l’èmfasi en el fet que “s’ha d’aprofitar el talent en qualsevol lloc del món” encara que això impliqui sortir de Catalunya per treballar, i ha subratllat que “l’únic talent que es desaprofita és el que es perd”.
 
Joan Aregio ha dit, finalment, que “sortir a treballar fora de Catalunya és i serà positiu per a les persones que opten a fer-ho i també tindrà un retorn positiu per a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 libertadexpresion, Salou, 10/03/2013 - 14:21

menudo chollo, exportamos ingenieros y los moros nos crecen como setas. Avanzamos hacia la decadencia.

#8 Els professionals catalans, fa anys i panys que han hagut de marxar, 09/03/2013 - 13:53

Enginyers a Catalunya?, estan de conya?, però si només hi ha sudacas... ah, calla, i també hi ha pakis.

#7 d'oca en oca, o com carregar-se tot un país, 08/03/2013 - 19:04

sí senyora, els "emprenedors" del Fomento del Trabajo NaCiUnal van contractar 6 milions de sudacas a 400 euros (3 milions d'ells a Catatònia) per tal de reventar els salaris i el mercat del treball... i això sí que teniu raó, tu, contractants, i contractats, feliCiUtats, ho heu aconseguit.

#6 sotar79, Gotha (Deutschland), 08/03/2013 - 14:00

Als que parlen dels sudaques, jo soc fill de un sudaca que va arribar a CAT al 75 llicenciat en medicina i jo ara estic a Alemanya treballant.

Vull dir que la vida dona moltes voltes, conec a catalans aqui que ho han estat considerats aqui com els sudaques dels que en parleu

#6.1 no me diga que me dise que la vida dóna voltes, que un tango argentino , 08/03/2013 - 17:11

cert, sense anar més lluny, els Castro van omplir Sudacalàndia de "dotores" que havien tret el títol en un envoltori de xocolata desfeta en garrofes estalinistes... i es prou conegut que els 6 milions de sudacas que corren x la península són, tots, "lisensiados"... en què, millor no ho preguntis.

#6.3 sotar79, Gotha (Deutschland), 08/03/2013 - 18:18


Aixo ho has de preguntar a alguns empresaris catalans (et puc donar molts exemples) que van voler ma d´obra barata perque els de aqui no volien fer segons quines feines

#6.4 Blanca, Reus, 08/03/2013 - 19:22

Oi sí, quina gràcia, tu, que a CAT hi hagi tot de metges catalans a l'atur, i estudiants catalans amb nota que tampoc no poden accedir a la Facultat, mentre no paren d'arribar-nos "lisensiados en Medisina" per la Universitat de... un moment, que m'ha dit una institució que no surt ni al Google.

#6.5 sotar79, Gotha (Deutschland), 08/03/2013 - 20:42

Blanca,

Avui en dia no hi ha fronteres per als profesionals, els que no puguin trobar feina a casa han de moure el cul i no queixarse tant, sembla que molta gent encara no us doneu compte de aquesta realitat

#5 Potro, Palafrugell, 08/03/2013 - 09:57

Sí, però que ho expliquin tot. Amb quines condicions? Amb contractes tipus minijobs??