Societat · 10 de Febrer de 2019. 18:08h.

En contra dels 21 punts

Uns 300 espanyolistes protesten contra el document de Torra

En contra dels 21 punts

Unes tres-centes persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest diumenge davant la Delegació del Govern espanyol, amb el lema "Catalans amb l'Espanya constitucional", per protestar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i per rebutjar els 21 punts que vol negociar amb el Govern espanyol.

Les plataformes Impulso Ciudadano i S'ha acabat, que han organitzat la concentració amb el suport de catorze entitats, han exigit al Govern espanyol que "condemni obertament els 21 punts de Torra" perquè, segons ells, són "absolutament fal·laços i ofensius amb els catalans constitucionalistes i amb la resta d'espanyols".

Els organitzadors també han reclamat a l'Executiu de Pedro Sánchez que "exigeixi al Govern que promogui, en el marc de les institucions, un veritable diàleg democràtic que contempli les exigències dels catalans no nacionalistes, sistemàticament i intencionadament eclipsades".

Els convocants consideren "essencial" fer visible "la Catalunya constitucionalista" i qualifiquen d'"inacceptable" que reivindicacions "com la neutralitat de les administracions, el respecte als símbols comuns o el bilingüisme institucional no siguin part de qualsevol negociació per a reconduir la convivència a Catalunya".

"Per als governs nacionalistes a Catalunya no existim, som simplement una irrellevància o ciutadans subordinats", diu el manifest, que afegeix: "Els nostres drets són trepitjats i quan els reclamem som sotmesos a l'assetjament, al boicot i l'ostracisme".

Las entidades que han apoyado la concentración son: Aixeca't-Levántate, Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya (AEB), Associació per la Tolerància, Catalunya per Espanya, Catalunya Poble d'Espanya, Segadors del Maresme, Som Tabarnia, Moviment Tots Units, Timbaler del Bruc, Españoles de a pie,, Concòrdia Cívica, Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (ESTIMIS) i Ciudadanos por la Libertad.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat