Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2021. 08:56h.

En defensa de l'escola bilingüe

La família de Canet diu que "el Govern menteix" i que tenen els seus drets

En defensa de l'escola bilingüe

La família que va sol·licitar que el seu fill de cinc anys pogués rebre un 25% de classes en castellà a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar ha assegurat que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, coneixia la interlocutòria en la qual es requeria a la direcció el centre a fer el 25% de les classes en català des de l'octubre i, en canvi, li ha retret que hagi vingut al centre a "protestar".

Mitjançant una carta, distribuïda a través de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), que intercala el castellà i el català per defensar el model bilingüe, els pares del nen pregunten al conseller si "vol escalfar l'ambient" i afegeixen que "no podem donar-li les gràcies per atiar sentiments d'odi entre la població perquè la nostra família està sofrint".

"El Govern ha considerat ara que era el moment d'interrompre la 'calma' després del procés, agitar les banderes, convocar manifestacions de protesta i assenyalar-nos com a culpables de voler acabar amb el català", critiquen; i reconeixen que "sentir l'odi, la intimidació, les amenaces, l'assenyalament en la pròpia pell és molt dur". "Hem tingut ganes de plorar moltes vegades", admeten.

També es dirigeixen a la resta de pares de la classe del seu fill per assenyalar que "no estem en contra del català, l'estimem, i gaudim de la gran riquesa que comporta per a nosaltres com a individus i com a societat".

"Però som bilingües, i també estimem l'espanyol. La nostra motivació no és una altra que l'espanyol també formi part de l'activitat educativa, amb normalitat, igual que ocorre en la societat catalana. I per això és millor tenir dues llengües vehiculars en lloc d'una", remarquen.

"Cal ser valents per a dir el que un vulgui i reclamar els nostres drets", expressen; i afegeixen que "és temps de construir una escola de tots, inclusiva de veritat", segueixen, subratllant que en cap cas volen anar en contra del català, però sí que volen defensar el dret del seu fill a rebre classes en castellà. La família defensa que no tenia interès a "irrompre" en l'escena pública i demanen no convertir-se en un "element mediàtic".

Després de donar les gràcies per l'assessorament de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), a qui van demanar ajuda al març, els pares assenyalen directament als "Governs que incompleixen la llei". En aquest sentit, asseguren "el Govern -i no sols ell- esmenti quan explica que el model legal a Catalunya és el d'immersió lingüística. Això és fals".

Finalment, els pares defensen que "els Tribunals han dit que quan hi ha dues llengües cooficials l'ensenyament ha d'impartir-se de forma vehicular en un mínim del 25% per a cadascuna de les dues llengües i la resta ha de repartir-se en funció de la realitat sociolingüística del centre o la presència d'altres llengües estrangeres". "Que no us enganyin!", rematen.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#25 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/12/2021 - 23:48

Lo que dice un ex inspector de Educación sobre la inmersión cuando El Padrino y el PSC empezaron a implantarla. NO tiene desperdicio: https://twitter.com/goslum/status/1470119131403984899

#24 LoisA, Tabarnia, 13/12/2021 - 19:37

Es curioso que durante estos últimod 40 años los políicos de la CCAA de Cataluña han tenido la posibilidad de cambiar la legislación actual en materia educativa porque el gobierno central dependía de sus votos, y ahora en vez de negociar lloran como adolescentes y le echan la culpa a los jueces. Incapaces de asumir sus actos.

#23 LoisA, Tabarnia, 13/12/2021 - 19:31

Es una barbaridad lo que se lee en las redes sociales. Hay muchos que afirman que con un 75% de horas en catalán van a cargarse la lengua catalana. Un 75%! Cómo se puede tergiversar de manera tan lamentable, no se puede comparar esta época con la de del dictador.

#22 LoisA, Tabarnia, 13/12/2021 - 19:23

Ramonet 19. Es muy posible que lo más parecido a lo que se hablara en toda la Marca Hispánica es el aranés.

#21 LoisA, Tabarnia, 13/12/2021 - 19:21

Ramonet 19. Ramonet. Los omeyas penetraron en los dominios de los francos y tuvieron que ser fenados en Poitiers. Por ello Carlomagno quiso una frontera ´que sirviera como primer dique de contención. El gobierno de la zona asignado al principio a condes francos, que no vinieron solos ni mucho menos, y luego a condes autóctonos.