Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2011. 13:25h.

En defensa de l'escola en català

La plataforma 'Som escola' creu que "les sentències de Suprem amenacen aquest model"

En defensa de l'escola en català

Representant de les entitats que conformen la plataforma 'Som escola'

Un conjunt d'entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu han creat la plataforma Som escola que defensa "el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament de Catalunya" arran de "les sentències del Tribunal Suprem que amenacen aquest model d'escola".

El manifest de la plataforma, a la que ja s'han adherit una trentena d'entitats, defensa que "la immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat força i solidesa a aquest model, el qual ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions internacionals".

En aquest sentit, assenyala que "aquest model lingüístic ha contribuït de manera decisiva a pal·liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte al castellà".

En conseqüència, Som escola rebutja "les sentències del Tribunal Suprem espanyol contra l'escola catalana i les demandes que les han inspirades. Per això, fan "una crida a continuar reforçant el model d'escola catalana i a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la nostra cultura i la nostra cohesió social".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 tintagroga, reus, 18/02/2011 - 01:14

sobre els més débils, donç està clar que aprenen molt pijor en una llengua que no és la seva. On queden aquelles reclamacions de que els nens havien de ser escolaritzats en la seva llengua materna quan tot era en castellà?

#16 tintagroga, reus, 18/02/2011 - 01:13

Quina mania amb imposar-li a la gent coses que no vol. Per què no es pot fer la primera ensenyança en la llengua que trii cadascú- d'entre les dues oficials- i desprès trilingüisme. L'imposició del català als fills dels emigrants espanyols és una eina de dominació de les classes poderoses

#15 Joan, terrassa, 17/02/2011 - 16:39

L'ENEMIC SECULAR DE CATALUNYA. SEMPRE HA TINGUT EL MATEIX NOM: España

#14 Kropotkin, Vic, 16/02/2011 - 19:44

Son realmente nauseabundos...

#13 cabanes, bcn, 16/02/2011 - 18:03

Yo respeto a las personas que se dicen independentistas a las duras y a las maduras, pero estos regodeos y cinismos de donde digo, digo diego, es un verdadero martirio. Srs diganlo ya, NO QUEREMOS CASTELLANO, SOLO CATALAN. No me vengais con la defensa de la democràcia y los graves desequilibrios.