Publicitat
Societat · 23 de Febrer de 2012. 19:56h.

En defensa del català a les Balears

El Moviment per la Llengua es mobilitza perquè continuï sent requisit per ser funcionari

En defensa del català a les Balears

Imatge del lloc web del grup

Joves universitaris balears han promogut el Moviment per la llengua, un grup obert a la ciutadania, i un manifest per defensar el català a les Balears i perquè segueixi sent requisit per poder ser funcionari.

El grup, nascut arran de la proposició de modificació de la llei de Funció Pública perquè el català deixi de ser un requisit per ser funcionari i només consti com a mèrit, està recollint signatures per arribar al Parlament i forçar que es mantingui la llengua com a requisit.

Al manifest expliquen que el fet que es vulgui canviar la llei és "només és una excusa per exterminar una història viva i un poble en moviment, per atemptar contra el consens lingüístic dels darrers 30 anys i per atacar la llengua com a signe identitari de tota una terra, aquella que ens fa ser qui som".

"Que no ens enganyin! Aquest és un atac a la llengua disfressat de simple modificació de la normativa actual. Cal fer un repàs a la història amb la nostra memòria, viatjar en el temps fins a l'any 1986 i saber que el consens per l'aprovació de la normalització lingüística a les Illes ens ha de bastar per seguir fent feina i per no tenir por d'utilitzar un verb del qual haurem de fer ús en aquests anys que s'aventuren difícils: lluitar", afegeixen.

"El procés de substitució lingüística és cada cop més imminent. La feblesa d'una llengua normal creix a un ritme desolador i el conflicte intergeneracional no té altre adjectiu que el de terrible. Des de Moviment per la Llengua, es demana la retirada de proposta de modificació de la Llei de funció pública i el manteniment de l'actual Llei de normalització lingüística com a garantia d’igualtat i d’oficialitat jurídiques entre les diferents llengües de l'Estat", comenten.

El Moviment per la llengua ja ha rebut el suport de diverses cares conegudes, com Alfred Bosch, diputat d'ERC al Congrés, Toni Albà, actor, Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, Cris Juanico, músic, Iñaki Anasagasti, senador del PNB, Francesc Antich, expresident del Govern Balear, el periodista Xavier Bonastre o l'escriptor Quim Monzó, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Mar, Pòrtol, 27/02/2012 - 19:32

Ànims companys! no ens hem de deixar trepitjar!

#2 Laura, Mallorca, 27/02/2012 - 18:40

ENTRE TOTS HO ACONSEGUIREM!

#1 Francesc, Barcelona, 24/02/2012 - 02:53

Visca els companys illencs, visca el País Valencià, Visca la Catalunya Nord, Visca Catalunya!