Publicitat
Societat · 7 de Juliol de 2018. 19:02h.

En llibertat amb càrrecs tres romanesos que robaven la pensió a jubilats

El grup criminal ja hauria enviat 7.000 euros en efectiu a Romania dels 15.000 que hauria estafat

En llibertat amb càrrecs tres romanesos que robaven la pensió a jubilats

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'un grup criminal que hauria estafat més de 15.000 euros a través del robatori de targetes i llibretes de crèdit a gent gran. Els arrestats de 45, 31 i 29, anys i de nacionalitat romanesa van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els arrestats van cometre a Catalunya catorze fets delictius d’aquestes característiques, la gran majoria en municipis de l’entorn sud de l’àrea metropolitana de Barcelona. Els lladres feien servir el mètode conegut com a 'scalping': seguien les seves víctimes per esbrinar el codi secret de les targetes i les llibretes del banc, i després les robaven per realitzar compres o extraccions de diners en metàl·lic.

Les víctimes eren principalment persones d'edat avançada, moltes de les quals tenien només una petita pensió per subsistir i el robatori els comportava una situació d'extrema vulnerabilitat econòmica.

Els mebres d'aquesta organització criminal s'hostatjaven en apartaments turístics o hotels de municipis turístics en estades de curta durada i habitualment es desplaçaven en vehicle de lloguer fins al municipi on volien delinquir.

Els policies van comprovar que alguns dels integrants de l'organització ja havien estat detinguts per delictes similars en diferents països d'Europa, fet que va constatar que es tractava d'un grup criminal itinerant i que el modus vivendi dels seus membres es basava en el fruit de l'activitat delictiva.

Una bona part d’aquests diners els enviaven a familiars o persones de confiança del grup a Romania, el seu país d’origen. D’aquesta manera en cas de ser detinguts o localitzats no se’ls podien intervenir els diners. Durant la investigació s'ha pogut acreditar que aquest grup criminal hauria enviat un total aproximat de 7.000 euros en efectiu a Romania.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 luis, barcelona, 07/07/2018 - 19:46

Esta noticia estaría incompleta sin la coletilla de … Y QUEDARON LIBRES CON CARGOS
¿Y que tal si además... UNA SOMANTA DE PALOS?
Dada por los robados, claro

#1.1 Intolerància, Girona, 08/07/2018 - 13:15

No lo entiendes tito, forma parte de la colaboración solidaría de la república catalana con Rumania.