Societat · 24 de Setembre de 2009. 14:15h.

En tots els idiomes llevat del català

Un lector d'El Periódico denuncia que un web de viatges té "xenofòbia" contra els catalans

En tots els idiomes llevat del català

Acusen tripadvisor de "xenofòbia" contra els catalans

El lector d'El Periódico, Joan M. Serch, ha enviat una carta a l'esmentat diari on denuncia que "l’empresa Tripadvisor és una pàgina web de consells i crítiques sobre viatges molt popular a internet. Moltes vegades l’he consultat abans d’anar a un hotel, a un restaurant i fer un viatge".

El lector explica que "fa uns dies, els vaig enviar un comentari relacionat amb la Seu d’Urgell i la seva resposta va ser la següent: 'Muchas gracias por tomarte la molestia de escribir una crítica en Tripadvisor. Lamentamos comunicarte que no podemos publicar tu crítica, ya que, por el momento, no podemos aceptar críticas escritas en catalán. Si lo deseas, puedes enviar tus críticas en inglés, francés, castellano, italiano y alemán. Esperamos que puedas enviarnos de nuevo tu crítica en uno de estos idiomas'".

El lector lamenta que "sincerament, estic fins al capdamunt de les ­cada vegada més habituals actituds xenòfobes contra els catalans i el català".

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#55 Torremaules, Barcelona, 08/03/2011 - 12:46

I per això una web internacional com booking.com funciona en català, i fa un bon volum de negoci amb usuaris que busquen, compren i afegeixen comentaris en català. No com els venedors de carquinyolis curts de vista.

#54 Francesc, Barcelona, 25/09/2009 - 15:37

Xenofòbia? Les multinacionals tenen delegacions als països. És precisament des d'aquestes delegacions en alguna ciutat d'Espanya (Madrittt)) on es pot atiar aquesta xenofòbia o almenys menyspreu cap als catalanoparlants. No en seria el primer cas...

#53 Francesc, Barcelona, 25/09/2009 - 15:31

El que sí que trobo clar és que no hem de renunciar mai a demanar el català quan alguna empresa se'ns adreça a nosaltres. Hi tenim dret com a persones. Ens hi va la dignitat.

#52 Otger, Barcelona, 25/09/2009 - 14:29

Sigui on sigui la seu central, els de la web tenen clar que la llengua que fa servir en el comentari és català i li contesten en castellà, no en anglés. Per tant és evident que el filtre ve d'Espanya i el català és una llengua espanyola,o no ?

#51 Julià, Barcelona, 25/09/2009 - 12:53

Per altra banda, t'has de creure el melic del món per acusar de "xenòfobia contra els catalans" un web que no accepta LA IMMENSA MAJORIA de les llengües del món. Hi ha moltíssimes webs que no accepten el castellà i no plorem