Publicitat
Societat · 23 d'Agost de 2009. 11:21h.

"En un mes, pot haver-hi epidèmia gripal"

Marina Geli diu que "la mortalitat de la grip nova és menor que la de la resta de les infeccions respiratòries"

"En un mes, pot haver-hi epidèmia gripal"

Marina Geli, en una imatge d'arxiu

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que "no sabem què passarà, però és possible que, si continua així, en un mes o mes i mig arribem a la fase epidémica" i ha afegit que "és un virus que no necessita temperatures baixes per a propagar-se. Encara que és probable que amb el fred es propagui més. Les complicacions de la nova grip són baixes".

En una entrevista a La Vanguardia, diu que "unes 6.000 persones a l'any moren de complicacions respiratòries agudes, una de les causes més importants de mortalitat. La mortalitat de la grip nova és menor que la de la resta de les infeccions respiratòries perquè afecta poc a majors de 60 anys". Sobre la vacuna preventiva, Geli explica que "quan hi hagi una vacuna segura i eficaç, que hagi passat les proves de l'Agència Europea i l'Agència Espanyola del Medicament, vacunarem. Si arribarà a temps o no, no ho sabem".

Però la consellera de Salut està en contra de retardar l'inici del curs. "Aquesta mesura no té cap sentit. Hauríem de donar veu als epidemiòlegs. Avui dia ningú recomana el tancament d'escoles, ni de cap espai de concurrència pública. A l'hivern, en època d'infeccions respiratòries agudes, hi ha setmanes en què les escoles tenen un terç menys de nens", diu Geli.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Kropotkin, Vic, 24/08/2009 - 11:53

Suerte que estamos en buenas manos... Jua, jua, jua,...

#3 Pere, BCN, 24/08/2009 - 09:47

Tenim els polítics que ens mereixem...Colla d´incompetents!

#2 carol, empordà, 23/08/2009 - 21:40

aquesta tia perquè serveix ?Aquets suciates consegueixen les dues coses,no solucionar el problema i espantar la gent.Fot algun de profit pallussa!Els curts al poder ja ho veig.Pren mesures nena,de que serveix que diguis això?Dona solucions no titulars

#1 Doc. Riera, Barcelona, 23/08/2009 - 18:25

La pandèmia no existeix, tot és un muntatge per vendre vacunes de provada nul·la eficàcia:
http://www.youtube.com/watch?v=gKwk8Kq8QXA