Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2019. 11:47h.

En viu i en directe

La polèmica sobre els observadors internacionals no té ni cap ni peus perquè emetran el judici per televisió i per internet

En viu i en directe

La presència d'observadors internacionals al judici de l'1-O ha estat la darrera polèmica del procés, però el Tribunal Suprem en la seva darrera interlocutòria perquè superant "restriccions històriques" les sessiones podran veure en directe o per internet.

El tribunal, en efecte, exposa que "la Sala coincideix plenament amb la defensa a l'hora de subratllar la importància d'observadors que converteixin la seva presència a un sa element de fiscalització de l'exercici democràtic de la funció jurisdiccional".

En aquest sentit, afegeix que "precisament per això ha autoritzat -superant així restriccions històriques encara vigents en la majoria dels països del nostre entorn- que les sessions del judici siguin televisades en directe i mitjançant streaming a la web".

"La conseqüència immediata -continua- és que tot ciutadà que vulgui convertir-se en observador, nacional o internacional, del desenvolupament del judici podrà fer-ho. I no en el limitat nombre de cinc que suggereix la defensa".

El Suprem remarca que "no hi haurà, per tant, límit numèric algun per al seguiment permanent i sense interrupció de les sessions del judici mitjançant senyal de televisió en directe o en streaming". "La Sala opta així per una fiscalització incondicionada de totes i cadascuna de les sessions del plenari", conclou.

Finalment, afirma que amb aquesta decisió també "s'eludeixen els problemes que es derivarien de la manca d'acreditació, per aquells a qui les parts atribueixen la condició d'observadors imparcials, d'un estatut de neutralitat i independència econòmica respecte dels seus proponents".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#8 Lolo, Barcelona, 05/02/2019 - 16:18

"El sistema judicial español es de los más independientes de Europa"
Jyrki Katainen, vicepresidente de la Comisión Europea y ex-primer ministro de Finlandia.
Vaya, ya estan estos corruptos, engañados y tontos finlandeses hablando de lo que no saben....

#7 botifler1914, Sinitaca, 05/02/2019 - 13:20

Ya tenian los observadores contratados y sus sueldos asignados y las comisiones repartidas, y van estos y lo emiten por la tele, no tienen corazón.

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/02/2019 - 13:04

A partir de dimarts que ve quan comenci La Sarsuela televisada riurem

Prepareuvos pels atacs de singlot.


I dilluns, tots als despatxos

Oe, oe, oe, oeeeeeeeeeeeee

#6.1 Otto Von Kagarren, Barcelona, 05/02/2019 - 15:13

Uy,como en Núremberg: "Yo no sabía nada.¡Nada!"

#5 Pepe, Lleida , 05/02/2019 - 12:57

Todo lo relacionado con la unidad de Ecspaña, los partidos políticos y los lobbies de poder nuevos y heredados del franquismo no hay ni democracia ni justicia....para todo lo demás Mastercad.

#5.1 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 05/02/2019 - 13:49

te equivocas, para todo lo demás Pujolcard, la targeta estelada

y para herencia franquista la de los políticos de CiU, ERC,... la mayoría hijitos o nietitos de cargos del franquismo reconvertidos a catalanistesdetotalavida

lo vuestro es la memora selectiva, muuuuy selectiva

#4 arm, figueres, 05/02/2019 - 12:52

esta molt bé que ho facin per tv, m agradara veure si algun dels acusats dira que ell no es responsable de res, que tot es culpa de jonqueras, i que tot es pugui sentir per tv